bienia4128 Posted August 24, 2012 Report Share Posted August 24, 2012 Witam, przed chwilą przyszedł mi zamówiony wcześniej akumulator - firefox 10,8v 1500mah. Zamówiłem go ponieważ broń z dnia na dzień zaczęła wolniej strzelać. Bardzo słaba reakcja na spust którą zaobserwowałem wczoraj, nigdy wczesniej się nie zdarzała. Rof był nawet przyzwoity. Broń to AK 74 boyi'a chociaż w środku jest tęcza.. zamontowany mosfet, kable niskooporówki, m130 i wszystko ciągnęła batka 9,6 2000mah. Niestety wpełni naładowana ona jak i 10,8 daje taki sam - żałosny efekt. W czym problem? Źle wyregulowany silnik? Z góry dziękuje za pomoc. Quote Link to post Share on other sites
Bellio96 Posted August 24, 2012 Report Share Posted August 24, 2012 Może za ciasne podkładkowanie? Quote Link to post Share on other sites
Gozer Posted August 24, 2012 Report Share Posted August 24, 2012 Sprawdź, czy nie ma objawów zwarcia, grzejące się kable, silnik... Jeśli z dnia na dzień zaczęła szwankować, a wymiana baterii nic nie dała, obstawiałbym właśnie zwarcie, lub po prostu skończył Ci się silnik. Pisząc to zakładam, że w międzyczasie nie robiłeś nic przy replice, bo faktycznie podobne objawy mogły pojawić się przy złym podkładkowaniu. Quote Link to post Share on other sites
bienia4128 Posted August 24, 2012 Author Report Share Posted August 24, 2012 Podkładkowanie było dopiero co robione i wszystko pięknie ładnie było co do kultury pracy.. Zwarcia nigdzie nie ma. Styki są nowiutkie jak i mosfet, gdyż zostały wymienione właśnie po zwarciu. Silnik się nie grzeje. Moge regulować go w każdą strone a i tak nic to nie daje. Silnik P&J z niebieską dupą. Quote Link to post Share on other sites
Gozer Posted August 24, 2012 Report Share Posted August 24, 2012 Jeżeli masz możliwość, zamontuj inny silnik ( choćby pożyczony ) i sprawdź czy efekt jest ten sam. Jeśli tak, a masz dobre spasowanie i brak zwarć, to kończą mi się pomysły. Quote Link to post Share on other sites
bienia4128 Posted August 24, 2012 Author Report Share Posted August 24, 2012 No świetnie! Jeszcze doszedł do tego koszmarny dźwięk z gearbox'a przy wystrzale. Coś tam się posypało chyba.. No nic, do serwisu. Kogo jesteście w stanie polecić z Gildi blisko Opola? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts