Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Bardzo wolna praca gearbox'a.

Recommended Posts

Witam,

przed chwilą przyszedł mi zamówiony wcześniej akumulator - firefox 10,8v 1500mah. Zamówiłem go ponieważ broń z dnia na dzień zaczęła wolniej strzelać. Bardzo słaba reakcja na spust którą zaobserwowałem wczoraj, nigdy wczesniej się nie zdarzała. Rof był nawet przyzwoity. Broń to AK 74 boyi'a chociaż w środku jest tęcza.. zamontowany mosfet, kable niskooporówki, m130 i wszystko ciągnęła batka 9,6 2000mah. Niestety wpełni naładowana ona jak i 10,8 daje taki sam - żałosny efekt. W czym problem? Źle wyregulowany silnik?

Z góry dziękuje za pomoc.

Sprawdź, czy nie ma objawów zwarcia, grzejące się kable, silnik... Jeśli z dnia na dzień zaczęła szwankować, a wymiana baterii nic nie dała, obstawiałbym właśnie zwarcie, lub po prostu skończył Ci się silnik. Pisząc to zakładam, że w międzyczasie nie robiłeś nic przy replice, bo faktycznie podobne objawy mogły pojawić się przy złym podkładkowaniu.

Podkładkowanie było dopiero co robione i wszystko pięknie ładnie było co do kultury pracy..

Zwarcia nigdzie nie ma. Styki są nowiutkie jak i mosfet, gdyż zostały wymienione właśnie po zwarciu. Silnik się nie grzeje. Moge regulować go w każdą strone a i tak nic to nie daje. Silnik P&J z niebieską dupą.