Guest extremateria Posted August 26, 2012 Report Share Posted August 26, 2012 (edited) Podjąłem decyzję nie kupowania nowego munduru, nie potrzebuję potrzeby lansowania się. Po moim ostatnim wypadzie na bieganie po naturalnych terenach w swojej okolicy, przyjrzałem się jak ogólnie wygląda okolica i na szczęście miałem na sobie DPM. Porównywałem kolory do otoczenia i stwierdziłem, że to będzie mój ubiór. Chciałbym wprowadzić pewne modyfikacje, wedle swojego uznania. Doszyć 7 elementów. Każdy z nich to rzep velcro. Nie posiadam maszyny, ani nie wiem kto taką ma. Ręcznie robić nie chcę, gdyż zależy mi na precyzji. Słyszałem, że tutaj na forum są osoby, które czasem coś szyją i zajmują się takimi rzeczami, więc byłoby mi miło gdyby ktoś zechciał się tego podjąć. Mógłbym oddać to gdzieś na miejscu, jednak obawiam się o efekt końcowy. Słyszałem, a nawet widziałem jak czasem takie usługi wyglądają i osoby te czasem żałują. Lepiej aby zrobiła to osoba, która ma pojęcie. Edited August 26, 2012 by Materia Quote Link to post Share on other sites
Andzia Posted August 27, 2012 Report Share Posted August 27, 2012 Nie wierzę, że w Kielcach nie ma najzwyklejszego krawca, który Ci to przyszyje tam gdzie będziesz chciał. Quote Link to post Share on other sites
Errhile Posted August 27, 2012 Report Share Posted August 27, 2012 Dokładnie. Krawiec. Taki normalny, od ubrań - mundury brytyjskie szyte są ze zwykłej (acz dobrej jakościowo) bawełny, normalna maszyna do szycia załatwia sprawę. Ja sobie kazałem kieszenie (i to dość pojemne) na rękawach Combat Jacket. Krawcowa rozpruła rękawy, naszyła kieszenie i zeszyła wszystko z powrotem (i gdybym nie wiedział, że to zrobiła - w życiu bym nie pomyślał) - dla niej żaden problem od strony technicznej. Klient (znaczy ja) miał wymagania, klient został za to odpowiednio skasowany, robota została wykonana. Cześć pracy. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts