adamso Posted August 26, 2012 Report Share Posted August 26, 2012 Cześć. Chciałbym lekko zmodyfikować mojego GFC m4a1 (gfg03). Pytanie pierwsze, gdzie dostanę "od ręki" dosyć tanią kolbę stałą od m16? (przeszukałem już trochę popularniejszych sklepów i albo widzę kosmicznie zaporową cenę typu 350 zł, albo po prostu nie ma). Pytanie drugie, czy będzie dużym problemem przełożenie kabli i mosfetu, tak aby można było batkę trzymać w kolbie? Co musiałbym zrobić, by ten model w taki sposób zmodyfikować? Quote Link to post Share on other sites
adamso Posted August 27, 2012 Author Report Share Posted August 27, 2012 Nie widzę opcji edytowania, dlatego piszę pod postem. Czy np kolba z takiej "taniej plastikówki" będzie pasowała? http://allegro.pl/karabin-szturmowy-m16-a1-a1-i2575217615.html Czy różni się ten plastik wiele od takich standardowych kolb montowanych w innych replikach 2 klasy (np boi, cyma?). Co to znaczy, że jest to magazynek wysypowy? Jakieś propozycje, gdzie dostanę samą kolbę od m16, tak w kwocie zamykającej się w 100 zł? Quote Link to post Share on other sites
Gray Posted August 27, 2012 Report Share Posted August 27, 2012 Jak na razie jedyna aukcja na allegro, którą znalazłem. http://allegro.pl/kolba-stala-m4-m16-i2580490624.html Teoretycznie powinna pasować ale popytaj sprzedającego a ta którą podałeś nie będzie pasować. Quote Link to post Share on other sites
adamso Posted August 27, 2012 Author Report Share Posted August 27, 2012 Widziałem tą kolbę i prawdę mówiąc kupiłbym, gdyby nie fakt, że jest szpetnie pomalowana, a pozbycie się lakieru to papierem ściernym pewnie i będzie wyglądało jeszcze bardziej kiczowato. Chciałbym taką normalną kolbę od m16 jak jest stockowo montowana w setkach emek, by tam nosić batkę. Quote Link to post Share on other sites
Dziećka Posted August 27, 2012 Report Share Posted August 27, 2012 Spytaj się, czym on to malował, może przetarcie ściereczką namoczoną benzyną wystarczy. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts