Pan Filip Posted August 27, 2012 Report Share Posted August 27, 2012 Cześć. Czy kulki firmy Gameface ?model? VERDICT są dobre (0.2g) są pokryte jakby kredą więc nie wiem czy może się cos zaciąc? / zakurzyc etc od nich Quote Link to post Share on other sites
you-dash Posted August 27, 2012 Report Share Posted August 27, 2012 Daj jakiś link do tych kulek. Jeśli są pokryte jakąś kredą/proszkiem itd. to ja bym ich unikał, usyfią lufę i HU. Lepiej już kupić dobre i sprawdzone kulasy G&G. Quote Link to post Share on other sites
Guest extremateria Posted August 27, 2012 Report Share Posted August 27, 2012 One są "ubrudzone" specjalne. To są kulki do pokazywania miejsca trafienia. Z recenzji wynika iż brudzą replikę od środka. Coś za coś. Można zmyć ślad, ale najpierw warto by się zapytać jeśli chcesz się z kimś tym strzelać, czy możesz ich znakować :icon_razz2:. Krótka recenzja po angielsku. Quote Link to post Share on other sites
AthEghtern Posted August 27, 2012 Report Share Posted August 27, 2012 Według mnie nie warto. Jak ktoś będzie chciał bawić się terminatora i tak będzie to robił. A ty tylko na tym stracisz - będziesz musiał często czyścić replikę, a i pewnie cena jest wyższa od (nie) zwykłych kulek G&G. Quote Link to post Share on other sites
dade Posted August 27, 2012 Report Share Posted August 27, 2012 Kulki proszkowane:Ponieważ kulki z farbą są złe, niektórzy producenci postanowili spróbować jeszcze raz stworzyć coś, co ułatwiałoby odnotowanie trafień. Odeszli tym razem w innym kierunku tworząc kulki, które tylko z wierzchu pokryte są barwiącym proszkiem. Nie mają one aż tylu wad, co kulki z farbą, ale wciąż nie są polecane i nie cieszą się popularnością. Główną wadą tych kulek jest to, że mogą zostawiać one po sobie ślady m.in. na gumce hop-up czy w magazynkach, co skutkuje pogorszeniem efektywności repliki. W dodatku ślady powstałe na ubraniach w wyniku trafienia kulkami tego typu mają mały kontrast w stosunku do popularnie używanych przez graczy kamuflaży więc mogą być trudne do odnalezienia. Jest to fragment z poradnika LogaN'a. http://wmasg.pl/pl/articles/show/201381 Quote Link to post Share on other sites
Dread Posted August 27, 2012 Report Share Posted August 27, 2012 Miałem, używałem. Na pracę hopka nie wpływają w ogóle, podobnie z magazynkami. Sama jakość wykonania nie jest najlepsza, po prostu nie są tak celne, jak mogły by być. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts