sz141 Posted August 29, 2012 Report Share Posted August 29, 2012 (edited) Witam, mam pytanie odnośnie wymogów dostania się na studia w WSOWL. Chodzi mi głównie o naukę, bo jeśli chodzi o wymogi fizyczne to raczej jestem wystarczająco zorientowany. Za rok chciałbym spróbować się tam dostać, z matur miałem: matematyka podstawowa 84%, angielski rozszerzony 32% co daje 80% na poziomie podstawowym i nie wiem czy to wystarczy... dlatego pytam. Jeśli macie jakieś wiadomości na ten temat proszę o podzielenie się nimi, bo nie wiem czy muszę poprawiać maturę... Z góry dziękuję za odpowiedzi. Edited August 29, 2012 by sz141 Quote Link to post Share on other sites
Guest Brit Posted August 29, 2012 Report Share Posted August 29, 2012 Dla cywili jest jakieś 10 miejsc, do tego pewnie kilka ustawionych. Sam sobie odpowiedz, czy to co masz, wystarczy. Quote Link to post Share on other sites
Aiven Posted August 29, 2012 Report Share Posted August 29, 2012 (edited) Brit chyba mówisz o 12 miesięcznym studium. Na 4 letnie studia oficerskie miejsc jest o wiele więcej. Jeżeli chcesz iść na 12 miesięczne studium, podstawą dla ciebie jest certyfikat z j.ang wg STANAG 6001 na stopniu 2222. Reszta w tym przypadku jest ci nie potrzebna. Dodatkowo musisz być po studiach wyższych w określonym kierunku. Co do 4 letnich studiów to także ang jest najważniejszy im więcej na rozszerzonej, tym lepiej. Najlepiej zajdź do WKU i wypytaj się miłej pani, co i jak - wbrew pozorom można się dużo dowiedzieć. Edited August 29, 2012 by Aiven Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts