Enioslaw Posted August 29, 2012 Report Share Posted August 29, 2012 Witam Maniaków Airsoftu !,zastanawiam się nad dobraniem dość dobrego zestawu,chodzi mi o karabin z rodziny M'kowatych,czytałem na forach że podstawą jest zakupienie lufy systemy,doradźcie mi czy dobrym rozwiązaniem jest zakupienie eotecha 552 i jakiś laser ale nie wiem czy opłaca się PQE.zakładam z kumplami airsoftową grupkę a no i dużą rolę gra,że będziemy rozgrywać strzelanki na otwartym terenie,pola,lasy. Quote Link to post Share on other sites
Rudy 97 Posted August 29, 2012 Report Share Posted August 29, 2012 Najlepsza emka w tej cenie to KWA. A zanim zabierzesz się za dodatki to kup porządną ochronę oczu i jakiś mundur. Quote Link to post Share on other sites
Enioslaw Posted August 29, 2012 Author Report Share Posted August 29, 2012 mundur posiadam woodland,google uvex'a,kamizelke taktyczną i hełm mich :) Quote Link to post Share on other sites
Rudy 97 Posted August 29, 2012 Report Share Posted August 29, 2012 mundur posiadam woodland,google uvex'a,kamizelke taktyczną i hełm mich :icon_smile: To do repliki możesz dokupić gumkę hop-up, lufę precyzyjną guarder/systema(z lepszych prometheus, km head) do tego lepsza bateria(lipo), ładowarka mikroprocesorowa, jakieś kulki i magazynki(żebyś z pustą kamizelką nie chodził). Tak eotech to dobry kolimator, najlepiej weź od tomekpl z komisu na wmasg. Quote Link to post Share on other sites
Enioslaw Posted August 29, 2012 Author Report Share Posted August 29, 2012 Od kolegi kupiłem dawno taniego boyi m4 i dokupił 5 magazynków więc do m;ki mam wyposażenie,kulki to mam 1kg gunfire. Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted August 29, 2012 Report Share Posted August 29, 2012 (edited) Jeżeli nie zamierzasz kupować promyka,lub km-heada,to wymiana lufy nie ma sensu.Stockowa jest na poziomie systemy/guardera,Z magazynków polecam pmagi magpula.Tanie,dobre i bardzo dobrze leżą w gnieździe. Ładowarka standardowo imax i jakiś lipol.Te kulki sobie daruj,i kup jakieś porządne,czyli King Arms,G&G,Madbull. Edited August 29, 2012 by nicknitro Quote Link to post Share on other sites
Enioslaw Posted August 29, 2012 Author Report Share Posted August 29, 2012 (edited) Co myślicie o m4 gfc ?,słyszałem że to jest zwykłe jg z tuningowanym gearboxem. Edited August 29, 2012 by Enioslaw Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted August 29, 2012 Report Share Posted August 29, 2012 Gfc to rebrand innych marek jak jg itd.Niektóre dobre,niektóre mniej.Ogólnie nie polecam,jeżeli masz taką kasę. Quote Link to post Share on other sites
Enioslaw Posted August 29, 2012 Author Report Share Posted August 29, 2012 To cóż byś mi polecił,a opłaca kupić używkę ? Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted August 29, 2012 Report Share Posted August 29, 2012 (edited) Jeżeli ma być emka to bierz Kwa.Jeżeli potrafisz rozebrać gearbox i masz zapas gotówki na ewentualny serwis,to szukaj używki.Na twoim miejscu brałbym raczej nówkę.Jeżeli może być inna replika niż m4 to obcykaj sobie g36c aresa. Edited August 29, 2012 by nicknitro Quote Link to post Share on other sites
Enioslaw Posted August 29, 2012 Author Report Share Posted August 29, 2012 (edited) A właśnie,czy np ump od aresa sprawdzi się w lesie,ogólnnie to nie wiem czy brać M'ke, giete, kałasza czy mp5... Edited August 29, 2012 by Enioslaw Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted August 29, 2012 Report Share Posted August 29, 2012 (edited) Każda replika sprawdzi się w lesie.Nie patrz na "długość lufy",bo to obalony mit.Miałem marujca co miał mniej niż 300fps w stocku,a wymiatałem nim na polu. Edited August 29, 2012 by nicknitro Quote Link to post Share on other sites
Enioslaw Posted August 29, 2012 Author Report Share Posted August 29, 2012 Ale wiele osób kieruje się tym że,pistolety maszynowe sprawdzają się jedynie w cqb. Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted August 29, 2012 Report Share Posted August 29, 2012 O rany, znowu ten stereotyp. Nie, pmki airsoftowe możesz nawet jako snajperki używać i takie są fakty. Pod względem ergonomii będą raczej lepsze do mniejszych dystansów ale osiągami nie ma różnicy. Jak kupisz KWA to wtedy kup jakiś kolimator (i broń boże z pytaniem, który lepszy - EOTech czy Aimpoint...) i gumkę Hop-Up Systemy lub Guardera (osobiście polecam Systemę). Jak będziesz miał szczęście to zmieścisz się w 1100zł. Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted August 29, 2012 Report Share Posted August 29, 2012 Ja miałem p90,co ma lufę 25cm,a pruła na 50-60 metrów skutecznie ;p,ba miałem też mp5k,co miał lufę 11cm,a walił celnie na 40metrów(330fps). Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts