tridex Posted August 30, 2012 Report Share Posted August 30, 2012 Witam postanowiłem zakupić ten oto karabin www.taiwangun.com/karabiny-szturmowe-aeg/pj16-p-j.html . I mam pytanie dotyczące owej repliki. Czy da się ją przerobić na karabin wyborowy ? Myślałem jeszcze nad zakupem pj-25 ale jak dla mnie jest to za długa replika. Proszę o wypowiedzi :icon_smile: Quote Link to post Share on other sites
badii8 Posted August 30, 2012 Report Share Posted August 30, 2012 Jasne że idzie, przy odpowiednich nakładach pieniężnych :) Quote Link to post Share on other sites
Miętus9 Posted August 30, 2012 Report Share Posted August 30, 2012 Witam postanowiłem zakupić ten oto karabin www.taiwangun.com/karabiny-szturmowe-aeg/pj16-p-j.html . I mam pytanie dotyczące owej repliki. Czy da się ją przerobić na karabin wyborowy ? Myślałem jeszcze nad zakupem pj-25 ale jak dla mnie jest to za długa replika. Proszę o wypowiedzi :icon_smile: Jeżeli bardzo chcesz zrobić z M4 karabin wyborowy, choć jest to dziwny pomysł to może pomyśl nad KWA. Quote Link to post Share on other sites
DobryDobrodziej Posted August 30, 2012 Report Share Posted August 30, 2012 Będę szczery, to nie ma sensu. Jeśli chcesz mieć karabin wyborowy, to i tak zakupisz dłuższa lufę, bo raczej nie osiągniesz celności i zasięgu wspomnianego SR25 przy 363 mm lufy wewnętrznej. Możesz sobie zbudować mocną Mkę, ale nie będzie to żaden karabin wyborowy. Aby to miało sens będziesz musiał wstawić tam lufę o długości minimum 509 mm, co oczywiście wymusi montaż długiego tłumika dźwięku... co z kolei zabije poszukiwaną przez ciebie kompaktowość. Szczerzę odradzam M4 jako bazę, kup lepiej M16. Nie stracisz tak wiele na mobilności. Jeśli jednak liczysz, że wpiszesz się na karty historii snajperskich wyczynów z M4 to kup KWA, myk, i masz 550 fps'ów, bez wielkich nakładów dolarów, a i body ładniejsze. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts