GM34 Posted August 30, 2012 Report Share Posted August 30, 2012 Proszę o wyrozumiałość ale jestem zielony w temacie. Czy jest jakieś zagrożenie dla baterii ( 8,4V NiMH 1600 mAh ) ładując ją wolnoładowarką ( DC 12V 0.3A ). Jeżeli był temat to przepraszam ale nie znalazłem. Quote Link to post Share on other sites
kosiarzPL Posted August 30, 2012 Report Share Posted August 30, 2012 lepiej kup jakąś porządną ładowarke typu Imax B6 lub Bol Data (sam takiej używam), a co do wolnoładowarek to uważaj żeby nie przeładować baterii bo u mnie skończyło się to rok temu małym wybuchem... Quote Link to post Share on other sites
GM34 Posted August 31, 2012 Author Report Share Posted August 31, 2012 Mam w planach Imaxa , ale nie prędzej jak koniec Listopada . A puki co czy mogę tą ładować czy lepiej odpuścić sobie te parę miesięcy. Quote Link to post Share on other sites
kosiarzPL Posted August 31, 2012 Report Share Posted August 31, 2012 ja ładowałem dosyć długo stockową baterie 8.4 V i śmigała dobrze, na ładowarke mikroprocesorowa przerzuciłem się po incydencie o którym pisałem wcześniej, więc baterie ładować możesz no ale musisz uważać aby nie przesadzić... Quote Link to post Share on other sites
GM34 Posted September 1, 2012 Author Report Share Posted September 1, 2012 Dzięki. Quote Link to post Share on other sites
virusotron Posted September 1, 2012 Report Share Posted September 1, 2012 7h 28min ładujesz baterie jeżeli jest rozładowana. Quote Link to post Share on other sites
Akkenoth Posted September 2, 2012 Report Share Posted September 2, 2012 (edited) Replika nigdy nie rozładuje baterii dokładnie do zera, więc w przypadku konieczności męczenia pakietu wolnoładowarką najlepiej co, powiedzmy, pół godziny sprawdzać miernikiem napięcie (pod koniec częściej). Edited September 2, 2012 by Akkenoth Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts