Reegz Posted September 2, 2012 Report Share Posted September 2, 2012 Siemka. Ostatnio postanowiłem zabrać się za latający selektor w jednym z moich trzech kałachów. Sprawa jest na tyle dziwna że nie lata tylko góra dół ale na każdą stronę. Postanowiłem wyciągnąć gearbox z body i ogarnąć sprawę , w środku było tak jak powinno być , nic samowolnie nie lata poza samym przełącznikiem . Płytka która jest na zewnątrz wydaje się prosta a śruba sztywno i mocno siedzi w boxie. Ktoś ma jakieś pomysły co może być nie tak ? Quote Link to post Share on other sites
Czarex1324 Posted September 2, 2012 Report Share Posted September 2, 2012 Zdejmij zaślepkę z selektora i dokręć śrubę, u mnie w cm.028 tak zrobiłem i wszystko ok, może u cb też poskutkuję. Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted September 2, 2012 Report Share Posted September 2, 2012 Gdyby taka zaślepka u nas istniała :P. Albo kombinerkami mocno chwytasz kółko dociskające selektor i kręcisz w prawo, albo bierzesz magnes i kręcisz tak samo. W obu przypadkach dociskasz sam selektor w górę. Quote Link to post Share on other sites
Reegz Posted September 2, 2012 Author Report Share Posted September 2, 2012 Kręcenie nic nie pomaga, Jest możliwość aby gearbox był żle ułożony w body przez co selektor nie chce się ułożyć tak jak powinien ? Pomęczę się jeszcze na własną rękę :D. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts