lenox Posted September 2, 2012 Report Share Posted September 2, 2012 Witam. Na wstępie chcę zaznaczyć, że jestem zielony w ASG ale chcę się zabrać za tę zabawę i bardzo proszę o rady. Chcę przeznaczyć na samą replikę (najlepiej z tuningiem do ok 450+ fps) do 1500 PLN. Ma to być coś z rodziny m4/m16 np. te mi się wizualnie bardzo podobają: http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=22_241_45&products_id=2542&name=G&P_-_M4_RAS_Commando_-_US_Navy_Seal http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=22_241_45&products_id=6733&name=ASG_/_KWA_-_LMT_Defender4_S.I.R. Zależy mi na wierności wykonania (jak najlepszej jakości materiał, spasowanie części oznaczenia na replice itp.). Używana ma być głównie do strzelanek w lesie. I teraz prośba – czy ktoś doświadczony mógłby mi podpowiedzieć co mam wybrać aby replika była jak najlepiej wykonana i aby tuning nie był zbyt kosztowny. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
krissolek Posted September 2, 2012 Report Share Posted September 2, 2012 Jeśli chcesz coś wytrzymałego,co długo ci posłuży i podniesienie mocy do 450 FPS to kwestia wymiany tylko spreżyny-bierz M4/M16 od KWA.Niezawodne cacko. Osobiście posiadam M16 od G&P i też nie narzekam,lecz opinie innych są bardziej ku KWA. Quote Link to post Share on other sites
kjujiczek Posted September 2, 2012 Report Share Posted September 2, 2012 Z tego powodu,że jesteś nowy nie polecam ci tuningu do 450 fps,polataj ze stockowym M4 od KWA.Niezawodna machina. Quote Link to post Share on other sites
gotrik Posted September 2, 2012 Report Share Posted September 2, 2012 Bierz Mke od GP to sa najladniej wykonane emki i na wnetrze nie ma co narzekac. Ja za swoja zaplacilem na wgc 1050zl i uzywana czesto od stycznia nie ma zadnej awarii. Do tego dobra batka,ładowarka lufa prec i gumka hop up to jakies 400zl i masz bardzo Dobrzy sprzet ze stabilnymk 380 fpsami. Na poczatek wystarczy. Tylko o magu pomysl bo te co daja w zestawach nie nadaja sie do uzytku. Quote Link to post Share on other sites
krissolek Posted September 2, 2012 Report Share Posted September 2, 2012 Low-capy od Boyia bardzo ładnie podają w emkach G&P :) Wybór należy do Ciebie. Wierność wykonania czy niezawodność oraz duży potencjał tuningu :) Quote Link to post Share on other sites
dade Posted September 2, 2012 Report Share Posted September 2, 2012 Emki G&P - świetne części zewnętrzne Emki KWA - świetne części wewnętrzne Czyli ja bym Ci bardziej polecił G&P, jeśli tak bardzo zależy Ci na wyglądzie, a tuning do 450FPS na pewno wytrzyma. Quote Link to post Share on other sites
lenox Posted September 2, 2012 Author Report Share Posted September 2, 2012 A moglibyście mi coś dokładniej powiedzieć o tych 2 replikach, które podałem w pierwszym poście? Jak jest konkretnie w tych modelach z wykończeniem i wnętrzem? ;) Jest może coś w stylu m4 sir asg/kwa tylko od G&P? Quote Link to post Share on other sites
krissolek Posted September 2, 2012 Report Share Posted September 2, 2012 (edited) Nie ma czegoś w stylu. G&P to zupełnie co innego niż KWA. Ta replika ma wyglądać.M16 to istne cudo - mówię to z pełną odpowiedzialnością.Strzela pięknie.Skupienie na 60m (przy 570 FPS) jest istnie nieziemskie.Co prawda mało co tam zostało ze stocka,ale zawsze coś.Stock wytrzyma 450 FPS.Co prawda KWA co do wnętrzności to niebo,a ziemia,ale jeśli chodzi o wygląd zewnętrzny to bez porównania M16 od G&P. @edit Co do podanych przez Ciebie modeli,to jest tak samo jak z innymi.Różnią się jedynie wyglądem.Wnętrze i jakość wykonania jest na tym samym poziomie. Edited September 2, 2012 by krissolek Quote Link to post Share on other sites
gotrik Posted September 2, 2012 Report Share Posted September 2, 2012 Co do tych replik sprawdz po ile chodza na wgc bo mam wrazenie ze 1550 za to GP to jakies 400zl drozej wiec moze warto sciagnac z Hong Kongu Quote Link to post Share on other sites
jotosha Posted September 2, 2012 Report Share Posted September 2, 2012 Co do sciagania to ostatnio sam sie tym interesowalem. Replika 300$+ airmailem przesylka 40-50$ + clo + vat wyszlo mi jakies 450 dolcow. Wiec tak czy siak 1,5 kafla leci. Chyba ze cos zle policzylem? ;o Quote Link to post Share on other sites
krissolek Posted September 2, 2012 Report Share Posted September 2, 2012 Dobrze liczysz.Przy obecnym kursie $ nie opłaca się ściągać.Musimy poczekać na lepsze czasy :) Tzn oczywiście zawsze bedzie te kilka złotych w kieszeni,lecz czas realizacji i nerwy chybą są warte więcej niż te kilkadziesiąt złotych. Przynajmniej jak dla mnie ;) Quote Link to post Share on other sites
lenox Posted September 2, 2012 Author Report Share Posted September 2, 2012 A można gdzieś w tej chwili dostać LMT defender 2000 od g&p? Bo szukałem trochę w google ale nic mi z polskich sklepów nie znalazło. Tylko wersje czarno-białą... Quote Link to post Share on other sites
klimek2 Posted September 3, 2012 Report Share Posted September 3, 2012 G&P lub KWA tylko i wyłącznie! PS.Kolejny początkujący z mocną repiką... ech... Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts