Bart_Forrester Posted September 24, 2012 Author Report Share Posted September 24, 2012 hip hip, hura. :P a glock od cymki ma jakieś kosmogówienko? myślę po prostu o tym, czy nie zredukować lufy jeszcze bardziej - mógłbym zastosować mniejszy tłumik/front. Quote Link to post Share on other sites
morf420 Posted September 25, 2012 Report Share Posted September 25, 2012 jeżeli masz dostęp do frezarki to mozesz przyciąć lufę i ją doszlifować ;) Dobierasz długość na własne życzenie . Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted September 25, 2012 Author Report Share Posted September 25, 2012 gdybym jo mioł... ;) wpadł mi jeszcze pomysł z nagwintowaniem klocka od hop upa i wkręcaniem w niego adaptera 14mm, a następnie schowanie lufy bezpośrednio w tłumiku. we'll see. Quote Link to post Share on other sites
morf420 Posted November 11, 2012 Report Share Posted November 11, 2012 i jak tam Lesiu ? postępy jakieś są? Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted November 11, 2012 Author Report Share Posted November 11, 2012 zrobiona dupa korpusu z hakiem zawieszenia, jutro będzie wyrównanie spiłowanej osłony spustu, a na niedziele wstępne dopasowanie frontu. Quote Link to post Share on other sites
morf420 Posted November 12, 2012 Report Share Posted November 12, 2012 no to czekam na fotki bo przyznam, że jestem ciekaw jak to wszystko wyjdzie ;) Quote Link to post Share on other sites
-K2- Posted November 13, 2012 Report Share Posted November 13, 2012 Tak przypadkiem zajrzałem... Miałem podobny problem. Załatwiłem go zestawem: poxipol + miedziana rurka. Rurkę rozciąłem wzdłuż, rozklepałem delikatnie, tak by wchodziła do wewnątrz body. Odmalowałem markerem wszystkie "wcięcia" a następnie je usunąłem pilnikiem i piłką. Wkleiłem gotową rurkę na miejsce. Trzyma idealnie, pęknięcie jest praktycznie niewidoczne. Rurka wzmocniła całość tak, że ta się nie chwieje, jest stabilna. Dodatkowo sama rurka jest cienka, więc nie ma problemu z suwadłem, które nadal dosyć swobodnie się porusza. Mogę wrzucić Ci zdjęcia jeśli zechcesz, ale to wieczorem, jak dotrę do domku. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted November 13, 2012 Author Report Share Posted November 13, 2012 Mogę wrzucić Ci zdjęcia jeśli zechcesz, ale to wieczorem, jak dotrę do domku. ja właśnie planuję zastąpić front perforowaną miedzianą rurką, ale w sumie mogę zobaczyć, jak daje sobie radę w klasycznej konfiguracji, bo wciąż decyzji nie podjąłem. Quote Link to post Share on other sites
-K2- Posted November 13, 2012 Report Share Posted November 13, 2012 Obiecane zdjęcia: 1. 2. 3. 4. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted November 13, 2012 Author Report Share Posted November 13, 2012 fenks, prostsze, ale kusi. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted November 18, 2012 Author Report Share Posted November 18, 2012 No i dupa wyszła, za to wiem już, że w tym tygodniu zajmę się dopasowaniem miedzianej rury, która zakryłaby cały front. następnie trzeba wymyślić, jak ustabilizować wewnątrz lufę i zakryć to od przodu. Nie powiem, gdyby nie dźwignia hop up - pewnie dawno bym to skończył. Quote Link to post Share on other sites
morf420 Posted November 18, 2012 Report Share Posted November 18, 2012 Stabilizacja lufy wewnętrznej. Może kupić/zrobić takie stabilizatory jak do APS 96 i je odpowiednio wpasować Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted November 18, 2012 Author Report Share Posted November 18, 2012 A widzisz, mi chodziło jak ustabilizować lufę WEWNĄTRZ 'miedzianego frontu', czyli de facto lufę zewnętrzną. :) bo ta wewnętrzna w niej siedzi gut. Myślę o jakimś tłumiku z aluminium pod wymiar. Quote Link to post Share on other sites
14100715 Posted November 18, 2012 Report Share Posted November 18, 2012 A może taki X z otworem w środku? Ramiona X zakończone tak, żeby wchodziły na wcisk do tej rury. Oszczędność materiału. :D Albo zamiast X zrobić krzyż, może lepsze wyjście. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted November 18, 2012 Author Report Share Posted November 18, 2012 A może taki X z otworem w środku? Ramiona X zakończone tak, żeby wchodziły na wcisk do tej rury. Oszczędność materiału. :icon_biggrin: Albo zamiast X zrobić krzyż, może lepsze wyjście. Chyba skończ się na jakiejś lepiance z poxyliny -> i tak od środka widział to będę tylko przy rozbieraniu, a replika to nie kobieta, że musi mieć i pod spodem wszystko do perfekcji dopracowane. :P Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted November 24, 2012 Author Report Share Posted November 24, 2012 Ekhm, także ten. W piątek/sobotę/niedzielę następnego tygodnia dam fotki, jak się toto skończyło. Quote Link to post Share on other sites
Andzia Posted December 4, 2012 Report Share Posted December 4, 2012 Czekam na efekt końcowy :D Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted December 5, 2012 Author Report Share Posted December 5, 2012 Już naprawione, po najmniejszej linii oporu, zostały poprawki kosmetyczne. Ale fotki nie udało się jeszcze walnąć ^^ Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted December 8, 2012 Author Report Share Posted December 8, 2012 Jaj nie urywa, ale jest funkcjonalne. Quote Link to post Share on other sites
seger Posted December 8, 2012 Report Share Posted December 8, 2012 Jest git. Moje uwagi, pytania, spostrzeżenia: - Nie lepiej było zostawić zaczep zawieszenia fabryczny od mp5k ? Jest obrotowy, chyba mniej wystaje niż ten hak. - Z czego jest oszynowanie przednie (w sensie materiał i z jakiej giwery) ? - Jak wygląda od przodu? - Czy kabel od laserka nie przeszkadza przy strzelaniu? Quote Link to post Share on other sites
14100715 Posted December 8, 2012 Report Share Posted December 8, 2012 Lesio czemu usunąłeś osłonę spustu? Wygodniej? Quote Link to post Share on other sites
seger Posted December 8, 2012 Report Share Posted December 8, 2012 Zapewne usunął, ponieważ wygodniej jest mu operować teraz repliką nawet w grubych rękawiczkach :) Quote Link to post Share on other sites
mg schutze Posted December 9, 2012 Report Share Posted December 9, 2012 W pytunię :) Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted December 10, 2012 Author Report Share Posted December 10, 2012 no to tak: - fabryczny zaczep był u mnie ze znalu, ten na fotce też może być obrotowy, poza tym zatrzask pasa mam obrotowy :) - szyny plastik, galaxy. - od przodu dziura do poprawky. - kabel na fotce niefortunnie się ustawił, normalnie wygodnie idzie bokiem. osłonki nie ma choćby właśnie dla rękawiczek. mag będzie albo krotki, albo drum. Quote Link to post Share on other sites
fusi Posted December 10, 2012 Report Share Posted December 10, 2012 Ładnie i unikalnie to skleciłeś :D Powodzenia w dalszej pracy. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts