Barney_ASG Posted September 14, 2012 Report Share Posted September 14, 2012 Witam mam problem z mp5 ktory polega na tym ze... Wystrzelilem hi capa kulek i nagle "zgrrrzyygrzzyy." Rozkrecilem gb zabatki jak nowe ale tlok zjechany wsadzilem tlok stokowy od innej repliki. Strzelilem 10 razy i znow zgrzzzy it tak dalej dodam ze gb jest lekko pekniety ale to w miejscu malo szkodliwym i dobrze jest zkrecone... Te tloki sa plastikowe moze metalowy pomoze??? Quote Link to post Share on other sites
Kulisz Posted September 14, 2012 Report Share Posted September 14, 2012 Jakieś łożyskowania w replice? Przy montażu nowego tłoka poprawiłeś podkładkowanie? Quote Link to post Share on other sites
l_isek Posted September 14, 2012 Report Share Posted September 14, 2012 (edited) Jaka spręzyna? jakiś tuning, co zmieniałeś. Może coś wpadło do środka albo coś blokuje że masz spore opory na tłoku. Stkowy tłok od CM 041 wytrzymał u mnie na 130 guardera jakieś 300 kulek. Edited September 14, 2012 by l_isek Quote Link to post Share on other sites
Barney_ASG Posted September 14, 2012 Author Report Share Posted September 14, 2012 (edited) wszystko fabryczne ;( Dzisiaj wsadzam jeszcze jeden tłok może ciut lepszy bo stokowy od emki kwa może teraz coś zadziała ;/ Edited September 14, 2012 by Barney_ASG Quote Link to post Share on other sites
l_isek Posted September 14, 2012 Report Share Posted September 14, 2012 (edited) wszystko fabryczne ;( Dzisiaj wsadzam jeszcze jeden tłok może ciut lepszy bo stokowy od emki kwa może teraz coś zadziała ;/ Może ale ja dałbym od razu jakiś z wszystkimi zębami stalowymi (SHS np, a jk chcesz roof zwiększyć to 14 zębów). Cyma nie jest tak dobrze spasowana jak KWA i tłok może szybciej się zużyć nawet na słabszej sprężynie (większe opory pracy mechanizmu przez co większa siła dzała na zęby tłoku) A i porównaj długośc tłoku i pozłożenie zębów do stokowego cymy (z głowicą oczywiście) Edited September 14, 2012 by l_isek Quote Link to post Share on other sites
Barney_ASG Posted September 14, 2012 Author Report Share Posted September 14, 2012 A jeżeli to nie tłok i nie zębatki to jest jakaś jeszcze możliwość ??? Quote Link to post Share on other sites
adisitko Posted September 15, 2012 Report Share Posted September 15, 2012 Też tak miałem rozwiązałem to sprzedażą :D Quote Link to post Share on other sites
l_isek Posted September 19, 2012 Report Share Posted September 19, 2012 Też tak miałem rozwiązałem to sprzedażą :icon_biggrin: Ja byłem z mojej cymy 041b bardzo zadowolony. Podeślij jakieś zdjęcia może się coś wyjaśni, może silnik nie dokręcony i nie dochodzi dobrze do zębatek, sprawdź czy zębatki nie są powycierane. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts