cptjack Posted September 15, 2012 Report Share Posted September 15, 2012 Zakupiłem właśnie bowmana do swjego puxinga (wtyczka micro-jack, 4 styki). Ma ktoś może schemat jak przerobić styki pod tę wtyczkę? Potrzebuję coś takiego, ale pod micro-jack: Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted September 15, 2012 Report Share Posted September 15, 2012 Facet, nie mogłeś wcześniej się pojawić?! Dość niedawno potrzebowałem schematu kabli PTT dla standardu ICOM :icon_evil:. Quote Link to post Share on other sites
cptjack Posted September 16, 2012 Author Report Share Posted September 16, 2012 To masz jak na tacy. ;p A teraz zrewanżuj się na micro-jacka z czteram stykami. :D Quote Link to post Share on other sites
Ari Posted September 17, 2012 Report Share Posted September 17, 2012 Nie prościej było kupic PTT z wtykiem K ? Quote Link to post Share on other sites
cptjack Posted September 17, 2012 Author Report Share Posted September 17, 2012 Nie prościej było kupic PTT z wtykiem K ? "Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa" J. Tuwim Quote Link to post Share on other sites
virusotron Posted September 17, 2012 Report Share Posted September 17, 2012 (edited) po co lądować baterie w telefonie można kupić nowy.... Musisz ustalić co u ciebie na jakim jest pine. Będzie potrzebny rezystor. pozwierać..... albo poszukać na grafika google hehe dziwna spraw temat jest w dwóch działach naraz :icon_smile: ale jaja :icon_smile: edit. Dlaczego temat jest przeniesiony z działu ogólnotechnicznego?Przecież sedno sprawy to kolejność zlutowania kabelków. Edited September 17, 2012 by virusotron Quote Link to post Share on other sites
cptjack Posted September 18, 2012 Author Report Share Posted September 18, 2012 Podziekował. :) Były przeróbki działów technicznych na forum ostatnio, pewnie się temat załapał... Quote Link to post Share on other sites
virusotron Posted September 19, 2012 Report Share Posted September 19, 2012 Trochę dziwne, że się załapał... daj znać czy działa ;) Quote Link to post Share on other sites
HeeL Posted August 13, 2013 Report Share Posted August 13, 2013 Pozwolę sobie odkopać. Radio i headset ten sam, więc i problem chyba ten sam co cptjack. Kupiłem sobie przejściówkę z jacka 3,5mm na jacka 2,5mm i nie działa mi mikrofon w ptt. Po przyciśnięciu przycisku nic się nie dzieje. Teraz ustaliłem, że najwidoczniej jest mi potrzebny jack 4 stykowy, a ja mam 3 stykowy. Dobrze rozumuję? Jeśli dobrze wszystko polutuję będzie mi to banglać? Jeśli tak to proszę o podrzucenie schematu jeszcze raz, bo niestety zniknął. Quote Link to post Share on other sites
virusotron Posted August 15, 2013 Report Share Posted August 15, 2013 Jak polutujesz jak na schemacie to działać będzie Quote Link to post Share on other sites
HeeL Posted August 15, 2013 Report Share Posted August 15, 2013 Nadal niestety załącznik nie działa. Quote Link to post Share on other sites
virusotron Posted August 16, 2013 Report Share Posted August 16, 2013 Dziwnę mi normalnie po napisaniu postaw wyświetlił... Zmieniłem hosting Quote Link to post Share on other sites
HeeL Posted August 16, 2013 Report Share Posted August 16, 2013 Super, dzięki wielkie! Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts