macck Posted September 21, 2012 Report Share Posted September 21, 2012 Witam, mam problem z repliką gdyż nie pobiera większości kulek z magazynku. Czasem pluje (wytacza się kulka) a czasem sieje nie wiadomo gdzie. Problem wystąpił po rozebraniu i założeniu zielonej gumki G&G. Replika wydaje się inaczej pracować no i nie strzela tak jak powinna. Co to może być? Gearbox nie był rozbierany w żaden sposób. Quote Link to post Share on other sites
szkielet1990 Posted September 21, 2012 Report Share Posted September 21, 2012 Gumka może być krzywo założona i kulki mogą blokować się w środku. Brat ma zielonego G&G w SWD A&K i tam śmiga bez problemów. Może być też tak, że kołnierz gumki (tu gdzie kulki wlatują z magazynka do gumki) jest na tyle szeroki, że nie przytrzymuje kulki. Miałem tak z gumką Guardera w MP5 cm.041. Raz strzelała dwoma kulkami, raz kulki się wytaczały a innym razem strzelał dobrze i daleko. Na to pomogła wymiana w moim przypadku na czarną Systemę. Musisz rozebrać komorę jeszcze raz i poskładać ją z hirurgiczną precyzją. Quote Link to post Share on other sites
macck Posted September 21, 2012 Author Report Share Posted September 21, 2012 Nic zakładam stocka zobacze co się stanie jak bedzie dobrze założę drugą G&G bo kupiłem dwie, jedną do mp5 drugą do auga. Natomiast w G36K zielona G&G działa mi super. Jak będzie źle to nie wiem. No właśnie tak to wygląda , strzela dwoma , raz dobrze raz źle raz w ogole raz się wytacza... Quote Link to post Share on other sites
szkielet1990 Posted September 21, 2012 Report Share Posted September 21, 2012 To może być to co pisałem z lekko większą średnicą otworu wlotowego gumki, i najprawdopodobniej to będzie przyczyną. Sprawdz jak jest na stockowej albo na drugiej G&G. Możesz też sprawdzić to zakładając hop-up na lufę i wkładając kulkę do gumki, powinna lekko się przytrzymać przy wkładaniu, a dopiero po popchnięciu wytoczyć się przez lufę. Wtedy będzie poprawnie. Quote Link to post Share on other sites
macck Posted September 21, 2012 Author Report Share Posted September 21, 2012 Trzymać się trzyma na tej gumce. Zakładam stock ale dopiero rano to sprawdzę. Quote Link to post Share on other sites
macck Posted September 22, 2012 Author Report Share Posted September 22, 2012 Wygląda na to że na stocku jest dobrze. Czy jest sens zakładać tą drugą G&G na próbę? Wyglądają identycznie. No a kolega chciał żeby ta piątka nieco lepiej strzelała. Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted September 22, 2012 Report Share Posted September 22, 2012 Jeśli na stokowej dobrze strzela, to po co kombinować? Moja na stokowej strzela jak oszalała. Quote Link to post Share on other sites
macck Posted September 22, 2012 Author Report Share Posted September 22, 2012 Bo kręci nierówno ;( Quote Link to post Share on other sites
szkielet1990 Posted September 22, 2012 Report Share Posted September 22, 2012 Spróbuj na drugiej G&G, jeśli będzie źle to zmienisz na stock. Zawsze jest szansa, że na tej drugiej G&G będzie dobrze a i zasięg się podniesie :) Przykładowo w moim MP5 jak zmieniłem stock na Systemę to zasięg wzrósł o 4 - 5m. Quote Link to post Share on other sites
macck Posted September 22, 2012 Author Report Share Posted September 22, 2012 Stwierdziłem że składam w stock. Nie mam siły tego rozbierać po raz 10. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts