gotrik Posted September 22, 2012 Report Share Posted September 22, 2012 Może mi ktoś dokładnie zaznaczyć na schemacie miejsce obustronnego nawiercania GB, tak żeby siła rozchodziła się we wszystkie strony i GB nie pękał. Widziałem to nie raz, ale w tej chwili dokładnie nie pamiętam, czy nawiercenie było na środku, czy bardziej w którąś stronę. Może być na tym rysunku http://www.sklep.airsoftguns.pl/data/gfx/pictures/large/6/6/1152195366_1.jpg Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted September 22, 2012 Report Share Posted September 22, 2012 (edited) Nawiercanie gearboxa? yyyy pierwsze słyszę. Gdzie to widziałeś?Poka,poka ^^ Edited September 22, 2012 by nicknitro Quote Link to post Share on other sites
lisek1994 Posted September 22, 2012 Report Share Posted September 22, 2012 Co do gb to się wypowiedzieć nie mogę, ale przy blachach perkusyjnych jak zaczynają pękać to przy końcu pęknięcia się wierci otwór, i na jakiś czas jest spokój. Ale osłabiać tak konstrukcje gb? Pierwsze słysze. Quote Link to post Share on other sites
ST1TCH Posted September 22, 2012 Report Share Posted September 22, 2012 G&G ma to w swoim v6, patrz na rogi okna cylindra http://www.blackscorpions.co.uk/images/f2000/gearbox.jpg, mam nadzieję, że o to ci chodziło. Quote Link to post Share on other sites
gotrik Posted September 22, 2012 Author Report Share Posted September 22, 2012 (edited) Mniejwięcej, ale jednak zobacze to u kogoś kto to ma ,,profesjonalnie " zrobione na zwykłej V2. Czysta fizyka, siła rozchodzi się równomiernie we wszystkich kierunkach, coraz częściej się to praktykuję, bo rzeczywiście nawet tańsze GB wtedy nie pękają(pomijając ekstremalne tuningi i mega minusowe temperatury). To nie osłabia konstrukcji z tym, że to jest zabieg prewencyjny, jak już zacznie pękać to po ptokach. Edited September 22, 2012 by gotrik Quote Link to post Share on other sites
Kantek Posted September 22, 2012 Report Share Posted September 22, 2012 Nie siła a naprężenia, i nie równomiernie a po prostu eliminuje się miejsca koncentracji naprężeń. Poza tym dobrze. Cała filozofia polega na tym, że gearbox w miejscach wrażliwych nie powinien mieć gwałtownych załamań, Quote Link to post Share on other sites
gotrik Posted September 22, 2012 Author Report Share Posted September 22, 2012 z fizyki jestem kiepski, ważne, że działa:) Quote Link to post Share on other sites
Kantek Posted September 22, 2012 Report Share Posted September 22, 2012 No, tym bardziej, że to mechanika :D Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts