Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Początki tuningowania, czyli czy napewno robie wszystko dobrze? ;D

Recommended Posts

Witam.

Niedowano zakupiłem sobie używany karabin BOYI (3681M http://bbmax.com.pl/m4a1-full-metal-bi3681m-p-230.html) i postanowiłem go nieco podkręcić. Zależy mi na waszej opinii względem tego czy części będą ze sobą dobrze współgrały.

Mam na stanie:

-zębatki KA "high torque gear set" helikalne

-do tego zamierzam dorzucić/dokupić guardera 120M

-lufa precka prometheus 6.03 (509mm)

-zestaw cylindra i tłoka - systema adv bore-up (typ-0)

I mam do tego zestawu parę pytań (przypominam, że jestem nieco zielony :) ):

-czy ten cylinder będzie dobrze współgrał z tą długością lufy?

-jak się będzie miała ta konfiguracja do mocy (oczywiście cały układ będzie doszczelniony)? To, że będzie 400+ to pewne, pytanie czy nie za dużo, ponieważ wolałbym nie wychodzić poza 450fps (na razie).

-Jeśli jednak będzie ryzyko, że nieco przekroczy to jak dam przykładowo M115 (guarder) to czy nie będzie za słaby dla cylindra? Fakt, że guarder zaniża moce sprężn, ale wolę sie dopytać.

I na końcu: jaka do tego gumka HU? Zastanawiam się jak będzie się trzymał przezroczysty Guarder przy ok. 440fps.

Pozdrawiam.

KA dostałem za darmo więc wrzucenie ich "przy okazji" chyba nie zaskodzi, zwłaszcza gdy w przyszłości będę chciał nieco podnieść moc.

Co do tłoku. W zestawie z systemą mam i tłok(tak, to też dostałem na friko). Dobrze rozumiem, że mimo to poprostu wstawić sam cylinder i do tego tłok shs? :icon_smile:

okablowanie niskooporowe

Ta, o tym też myślałem i będę zmieniał, ale narazie nie wypisywałem, ponieważ muszę jeszcze nieco o tym przeczytać.

Zainwestowałbym też w lepszą baterię (lipo).

Raczej, nie inaczej :icon_smile:

Dzięki za odp.

Przydałoby się jeszcze info na temat tych fps.

Edited by Hourless

Co do tłoka to już nie ważne, zamuliłem i źle zrozumiałem :P (gdzie znikneło "edit" :icon_mad: )

Przy okazji jak jesteśmy przy tłoku to który...7 czy wszystkie stalowe zęby (cena w sumie taka sama więc nie rozumiem różnicy :) ). Dodatkowo jedne są z "wcięciem" drugie bez, jaka jest międy nimi różnica?

Bore Up Systemy działa na sprężynach 130 i wzwyż 120 będzie dla niego za słaby

Ale

1. Nie jestem pewien moich "prawd"

2. Nie wiem czy ta zasada dotyczy sprężyn guarderowskich

3. Guarder nie zaniża mocy sprężyn wręcz przeciwnie.

4. Cylinder będzie okey

5. Przy bore upie Guarderowskim na sprężynie m125 mam 460 fpsów (Złożone przez Anr)

Edited by patryk910
3. Guarder nie zaniża mocy sprężyn wręcz przeciwnie.

Eeee...własnie, że zaniża ;D, w sensie - m120 guardera to np 125/130 słabszych producentów.

Bore Up Systemy działa na sprężynach 130 i wzwyż 120 będzie dla niego za słaby

Tzn. wg opakowania odpowiednie są m120 i większe.

5. Przy bore upie Guarderowskim na sprężynie m125 mam 460 fpsów (Złożone przez Anr)

Hmmm...czyli potencjalnie m120 powinna być w sam raz.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...