val Posted May 1, 2005 Report Share Posted May 1, 2005 Witam, Zauwazylem pewne nieregularnie wystepujace zjawisko w moim hicapie, ktore chcialem z wami skonsultowac. Otoz raz na jakis czas, po zaladowaniu magazynka na full kulkami i dokladnym nakreceniu mechanizmu, w momencie umieszczenia magazynka w P90 slysze gwaltowne "Ziuuuuuuuuuuuuuu" przez okolo 1 sekunde. Tak dzieje sie rowniez, gdy magazynek jest juz prawie pusty i wypluwa ostatenie kulki. Owe "Ziuuuuuuuuuuuu" jest chyba nastepstwem naglego "rozkrecenia" mechanizmu magazynka do pewnego stopnia, a efektem zjawiska jest brutalne wprowadzenia 2-5 kulek jednoczesnie do lufy i strzelanie w/w iloscia kulek na raz... Moje oczywiste pytanie jest: Czy to jest normalne zjawisko w tych magazynkach, czy moze trafil mi sie wyjatkowo nerwowy egzemplarz??? 8O Quote Link to post Share on other sites
Pikace Posted May 1, 2005 Report Share Posted May 1, 2005 Nakrecaj hi-cap'a PO, a nie PRZED wlozeniem do guna i wszystko bedzie OK. Quote Link to post Share on other sites
dzikki Posted May 1, 2005 Report Share Posted May 1, 2005 Pikace w przypadku P90 nie da się po wsadzeniu do repliki. Val niestety to jest przypadłość większości hi-cap'ów do P90. Quote Link to post Share on other sites
Pikace Posted May 1, 2005 Report Share Posted May 1, 2005 Aaaaa , to sorry. Jak tak to chyba kolega val bedzie chyba musial sie przyzwyczaic do ziiuuuu, albo wymienic sobie guna, heh. Quote Link to post Share on other sites
val Posted May 1, 2005 Author Report Share Posted May 1, 2005 Dzieki dzikki, juz myslalem, ze trafil mi sie jakis "pokrecony" magazynek :D O ile jednak jestem w stanie zrozumiec nazwijmy to "rozprezenie" mechanizmu przy braku kulek, o tyle wydaje mi sie to troche dziwne przy wkladaniu w pelni naladowanego i nakreconego magazynka do karabinka. Mam jednak pewne podejrzenie, iz przyczyna moze byc to samo, co w przypadku braku kulek w magazynku, tzn mechanizm podajacy kulki do ujscia magazynka po prostu ich podczas nakrecania nie nabiera jak trzeba i sie rozpreza...W momencie jak wkladam magazynek do P90 i jest zwalniana blokada trzymajaca kulki, mechanizm nie napotyka zadnych oporow z racji tego, ze nie zostal poprawnie zasilony amunicja i sie kreci, az kulki sila rzeczy zostana wtloczone do niego i w koncu do lufy... Dobra, dosyc tej teori....Nastepnym razem zwroce na to uwage i podziele sie spostrzezeniami, moze innym sie przyda... Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts