trzyczternascie Posted September 24, 2012 Report Share Posted September 24, 2012 Witajcie,sprawa dosc pilna i wyglada tak.Kolega chcialby z nami pograc,ale nie ma kaski na sprzet.Na szczescie ma urodziny za kilka dni i chcemy mu kupic strzelbe.Po wstepnej lekturze artykułow na forum doszlismy do wniosku ze wlasnie strzelba sprezynowa bedzie idalna.Niestety nie wiemy jaki model a czasu na przeszukiwania forum nie mamy za duzo.Wiec prosze doradzcie,jaki model tak do 250 pln bylby dobry.Fajnie jakby mial troche metalowych czesci.Aha i czy sa modele sprezynowe które strzelają wiecej niż jedna kulką? Z góry dziękuje za odpowiedzi Quote Link to post Share on other sites
marcin28 Posted September 24, 2012 Report Share Posted September 24, 2012 Shotgun Long 003 firmy AGM jest bardzo dobry na pierwszą replikę: http://www.taiwangun...ng-003-agm.html Większość jest wykonana z ABS ale ma także sporo części metalowych. Mam go sam i uważam, że jest to bardzo dobra replika na start. Są shotguny strzelające kilkoma kulkami na raz, ale to chyba nie jest dobry pomysł, bo kulki będą miały różną siłę i będzie niecelny... Co do wyboru to najlepiej przejechać się do jakiegoś sklepu z replikami i tam popatrzeć co mają. Quote Link to post Share on other sites
Atlas609 Posted September 24, 2012 Report Share Posted September 24, 2012 Jak kolega jeszcze z wami nei grał to tak jak Marcin pisze shotgun AGM będzie dobry. Jeżeli już z wami grał i wie, że się mu to spodoba to może warto dać mu w prezencie kaske a on trochę dozbiera i będzie mógł kupić elektryka. Tak czy siak jak będzie grał pierwszy raz to z ogólnych opini wynika, ze 003 będzie dobry. Quote Link to post Share on other sites
arend Posted September 24, 2012 Report Share Posted September 24, 2012 A Marcin28 to choć raz miał w ręku taką pompkę. Chyba nie , bo jakby miał to by bzdur nie pisał. Przewagą AGM003 nad klonami M56DE jest tylko zasięg. Obie są mocno plasticzane, acz moim zdaniem klony M56 są ładniej i estetyczniej wykonane. Szanse na trafienie celu sylwetkowego na odległości do 25m są podobne, Raczej z przewagą na M56 z racji strzelania trzema kulkami. Trzyczternaście wpisz w szukajkę "M56 DE" a wyskoczy Ci kilkanaście odnośników do tej pompki. Quote Link to post Share on other sites
kovoko Posted September 24, 2012 Report Share Posted September 24, 2012 Ja polecam AGM003! Sam miałem i powiem, że jest idealną i niedrogą repliką na start. Quote Link to post Share on other sites
trzyczternascie Posted September 24, 2012 Author Report Share Posted September 24, 2012 Dzieki bardzo:) kolega grał juz z nami w asg,wlasciwie to przesiedlismy sie z paintballa i bardzo sie z tego cieszymy:D.juz googlam podany model. Quote Link to post Share on other sites
Stilgar Posted September 24, 2012 Report Share Posted September 24, 2012 Hmm sam ci polecę AGM003 ale tylko ze względu na to, że go posiadam i mogę conieco napisać :) Jeśli już macie taką oto sumkę to zamiast pompki zawsze możecie uzbierac dodatkowe 100zł i kupic mu cm028 :) Ale wracając do tematu. Polecam 003 ze względu na niską cenę i dobre wykonanie, strzela umnie od przeszło 2 miesięcy i jest wszystko pięknie, za taką cenę to tylko pomarzyć można :) Kulką mogę trafić cel jakiś 20-30metrów, strzela pojedynczo, nie wystrzelisz z niego mase kulek więc jest fajny :) Niby plastik, cena niektorych moze odstraszyc bo jest niska ale ja polecam właśnie ze względu na nią. http://www.taiwangun.com/shotguny/shotgun-long-003-agm.html Dodatkowo 3magi ;) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts