Kitson Posted September 24, 2012 Report Share Posted September 24, 2012 (edited) Po dłuższym zastanawianiu się doszedłem do wniosku że chwilkę przystopuję i jeszcze raz się zapytam jaką replikę wybrać. Budżet to 900 zł -1000 zł ale to wraz z np akumulatorkiem ale to może ulec zmianie jeśli będzie coś co mnie przekona do wybrania tego a nie innego, dobra do rzeczy ja umyśliłem sobie to: 1. http://gunfire.pl/pr...1285-RK-06.html (może to być też inny sklep np. taiwangun bo o 50 zł taniej :icon_smile: ) 2. http://www.specshop....R-10_Pro_Sniper (a tu bym poprosił jaki sklep) 3. http://www.specshop....ry#!prettyPhoto (to mnie się podoba) Nie ukrywam że chciałbym być snajperem bo zawsze mnie to intrygowało i w grach (tak wiem co na ten temat możecie sądzić ale przekonajcie mnie jak uważacie że można lepiej proszę) zawsze grałem sniperami ale szturm mnie też interesuje dlatego nie mogę się zdecydować. Jeśli macie lepsze propozycje to spokojnie mogę dozbierać tam pare stówek tylko chciałbym wiedzieć dlaeczego akurat to a nie tamto i co ja bym musiał do tej że repliki na początku kupić i jak o nią zadbać (konserwacja) jakiś odnośnik może być do tematu i jakie akumulatorki? Nie muszę mieć tego na już najpierw poczekam i się wkręcę i zainwestuję w takie cacka, więc jak panowie, co tam w trawie piszczy? Dziękuję i pozdrawiam Edited September 24, 2012 by Kitson Quote Link to post Share on other sites
LogaN Posted September 24, 2012 Report Share Posted September 24, 2012 Przeważnie co druga świeża osoba chce zostać snajperem :). Prawdę powiedziawszy, lepiej zacząć od szturmówki. Z repliką snajperską ominie Cię większość ciekawych akcji, w jakich można brać udział w Airsoftowych bitwach. Kolejna rzecz, to ceny replik snajperskich. Jeśli chcesz, aby rzeczywiście replika tego typu spełniała swoją rolę, to musiałbyś dołożyć przynajmniej drugie tyle pieniędzy na tuning. W przeciwnym wypadku Twoja replika skutecznością nie będzie lepsza od średnio tuningowanego elektryka w podobnej cenie. Z tego powodu na początek bardziej poleciłbym wymienione przez Ciebie RK-06. Jeśli jednak uprzesz się na snajperstwo od samego początku, to VSR-10 jest dobrą bazą pod tuning. Ze stockową repliką dasz radę wejść w klimaty Airsoftowych spotkań, jednak rywalizowanie z posiadaczami elektryków może być z początku trudne. Dopiero kiedy nazbierasz odpowiednie środki by zabrać się za tuning, to przewaga zasięgu i celności tej repliki zacznie się objawiać. Ale pamiętaj - bez repliki automatycznej ominie Cię sporo frajdy (nie neguję oczywiście tego, że replika typu bolt action również sporo frajdy potrafi zapewnić). Quote Link to post Share on other sites
Kitson Posted September 24, 2012 Author Report Share Posted September 24, 2012 Już się naczytałem i to akurat wiem że snajperstwo jest kosztowne i co 2 osoba chce być kszaczownikiem :) i też mi się zdaje że RK będzie dobre. a co to jest "bolt action"? Jeszcze się uczę dlatego pytam i uczyć się będę. Czekam jeszcze na pare wypowiedzi Quote Link to post Share on other sites
LogaN Posted September 24, 2012 Report Share Posted September 24, 2012 Określenie "bolt action" używane jest tutaj w odniesieniu do replik z czterotaktowym zamkiem. Quote Link to post Share on other sites
Kitson Posted September 24, 2012 Author Report Share Posted September 24, 2012 Tak czytam i czytam i czytam to kurcze coś tak piszą że się rozwala RK-06 aczkolwiek ja odnoszę takie wrażenie, czy za cenę 600-900 trochę ponad jest coś co będzie mniej awaryjne? Może po prostu akurat ludzie przychodzili z problemami do danego tematu ale chciałbym wiedzieć co jeszcze moglibyście polecić takiemu eniowi jak ja? Emeczki to wiem że są za 900-1000 z dobrej firmy. A jeszcze jedno jak to tak naprawdę jest, czy każda replika się tam psuje widocznie lub mniej czy są takie co raz zakupiona i działa tylko o nią się troszczyć? Wiem że troszku amatroskie pytanie jeśli ja miałbym odpowiedzieć to nie ma bezawaryjnych tylko proszę mnie utwierdzić w tym przekonaniu Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts