Sadrak Posted September 26, 2012 Report Share Posted September 26, 2012 Hej! Nabyłem uszkodzonego Glocka 18c(plastikowy zamek), uszkodzenie polega na wypadaniu zamka z prowadnic przy próbie strzelania na auto. Do tej pory wypodkładkowałem BBU, selektor działa jak trzeba. Zamek ma dość duże luzy na prowadnicach. Silnie repetując na semi/safe nie ma żadnych problemów, jednak na auto ze spustem wciśniętym, zamek lekko wyskakuje z prowadnic. Dociskając zamek do szkieletu problem nie występuje. Teraz pytanie: -mam szukać nowego zamka? -mam wymienić elementy spustu(części: 267, 263, czy może jakieś inne?) -da radę zrobić coś DIY? Zużycie części wewnętrznych nie wydaje się być bardzo duże. Schemat: http://unconventional-airsoft.com/gfx/ksc-g18c/glockpartslist.gif Kwestia sprzedaży wchodzi w grę ale najlepiej po naprawach. Quote Link to post Share on other sites
kosteQ86 Posted September 27, 2012 Report Share Posted September 27, 2012 Jak masz plastikowy zamek i lufę zewnętrzną to naprawa sprowadza się do wymiany lufy zewnętrzenej, w metalowych zamkach i lufach zużywa się jeszcze część 51, Mam tych luf kilka, napisz PW to się dogadamy Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted September 27, 2012 Report Share Posted September 27, 2012 Fajnie, tylko z opisu wynika nie, że pistolet sie rozkłada, tylko, że zamek zeskakuuje z prowadnic. Jesli jest tak jak przypuszczam- do wymiany masz zamek, części 49 oraz 93. Quote Link to post Share on other sites
kosteQ86 Posted September 27, 2012 Report Share Posted September 27, 2012 Źle doczytałem ale nie ma siły żeby plastik zjechał metal:) zresztą te części nawet przy metalowym zamku nie mają szans się na tyle zużyć żeby zamek z nich wypadał. Sadrak, może sprecyzuj jeszcze raz o co chodzi:) czy wypada Ci do przodu czy do góry? Bo możliwe że masz też zamek pęknięty z tyłu pozdro Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted September 27, 2012 Report Share Posted September 27, 2012 (edited) Byś się kosteQ zdziwił... Z resztą, jest to częstsze nawet w glocku z metalowym zamkiem niż plastikowym. Jakośc stopu kurzu spod szafy ze smalcem w takich elementach KSC jak właśnie części 49 czy 93 czy nawet zamek jest dość niska a do tego grubość tych prowadnic jest tak mała, że jest to z czasem przypadek równie nagminny co utrata siły BB w tych pistoletach. Wynika z resztą ze ścierania tych samych elementów. Pękanie zamka też może być przyczyną, to z kolei częściej w plastikowych wersjach. Edited September 27, 2012 by dexterkrak Quote Link to post Share on other sites
kosteQ86 Posted September 27, 2012 Report Share Posted September 27, 2012 W metalowym to mooooże, chociaż w moim tego nie widzę. W plastikowym nie ma szans, bo jednak kiepski metal jest zawsze lepszy od plastiku:) Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted September 27, 2012 Report Share Posted September 27, 2012 Skoro tak uważasz to przekonywanie Cię jest bezcelowe. Quote Link to post Share on other sites
kosteQ86 Posted September 27, 2012 Report Share Posted September 27, 2012 Nie musisz mnie do niczego przekonywać, chodzi tutaj o pomoc dla Sadraka. Ale w kwesti że plastik wyciera metal masz rację nie przekonasz mnie i chyba nie tylko mnie. @ Sadrak możę zrób dobre fotki repliki ze zdjętym zamkiem wtedy będzie łatwiej ocenić co jest nie tak pozdro Quote Link to post Share on other sites
NooBSaiboT Posted September 27, 2012 Report Share Posted September 27, 2012 (edited) Oj zdziwiłbyś się Kosteq... niektóre plastiki są o wiele bardziej pancerne niż znalowe shitmetale. Wymień te części co pisał wyżej dexter i powinno dać radę.Pzdr. Edited September 27, 2012 by NooBSaiboT Quote Link to post Share on other sites
Sadrak Posted September 27, 2012 Author Report Share Posted September 27, 2012 Część 51 jest sprawna, prowadnice wydają się być najbardziej zjechane. Quote Link to post Share on other sites
Sadrak Posted September 27, 2012 Author Report Share Posted September 27, 2012 Nie mogę znaleźć suwmiarki, ale przekładając zamki miedzy G18 i G17 czuć wyraźnie większe luzy na szynach od G18. Natomiast wygląda na to że zamek nie jest bardzo wytarty. Dzięki za odpowiedzi, jeszcze dwa pytania: Zdejmując zamek z G18 powinien on blokować się na kurku, czy powinien schodzić bez problemów jak w G17? Jakiego smaru używać do gaziaków? Słyszałem, że olejek silikonowy nie nadaje się do smarowania elementów ze znalu. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted September 27, 2012 Report Share Posted September 27, 2012 Nadawać to się nadaje, po prostu istnieją lepsze. 18 i 17 powinno rozkładać się identycznie. Quote Link to post Share on other sites
Sadrak Posted September 27, 2012 Author Report Share Posted September 27, 2012 http://www.wgcshop.com/g18c-slide-install.html trzecie zdjęcie, czyli mogę założyć, że kurek i części 267 i 266 są zużyte? Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted September 27, 2012 Report Share Posted September 27, 2012 Te części nieczęsto ulegają zużyciu ale niczego wykluczyć niestety się nie da. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts