Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

KSC Glock 18c - spadający zamek, problem z auto

Recommended Posts

Hej!

Nabyłem uszkodzonego Glocka 18c(plastikowy zamek), uszkodzenie polega na wypadaniu zamka z prowadnic przy próbie strzelania na auto. Do tej pory wypodkładkowałem BBU, selektor działa jak trzeba. Zamek ma dość duże luzy na prowadnicach.

Silnie repetując na semi/safe nie ma żadnych problemów, jednak na auto ze spustem wciśniętym, zamek lekko wyskakuje z prowadnic. Dociskając zamek do szkieletu problem nie występuje.

Teraz pytanie:

-mam szukać nowego zamka?

-mam wymienić elementy spustu(części: 267, 263, czy może jakieś inne?)

-da radę zrobić coś DIY?

Zużycie części wewnętrznych nie wydaje się być bardzo duże.

Schemat: http://unconventional-airsoft.com/gfx/ksc-g18c/glockpartslist.gif

Kwestia sprzedaży wchodzi w grę ale najlepiej po naprawach.

Źle doczytałem ale nie ma siły żeby plastik zjechał metal:) zresztą te części nawet przy metalowym zamku nie mają szans się na tyle zużyć żeby zamek z nich wypadał.

Sadrak, może sprecyzuj jeszcze raz o co chodzi:) czy wypada Ci do przodu czy do góry? Bo możliwe że masz też zamek pęknięty z tyłu

pozdro

Byś się kosteQ zdziwił... Z resztą, jest to częstsze nawet w glocku z metalowym zamkiem niż plastikowym. Jakośc stopu kurzu spod szafy ze smalcem w takich elementach KSC jak właśnie części 49 czy 93 czy nawet zamek jest dość niska a do tego grubość tych prowadnic jest tak mała, że jest to z czasem przypadek równie nagminny co utrata siły BB w tych pistoletach. Wynika z resztą ze ścierania tych samych elementów.

Pękanie zamka też może być przyczyną, to z kolei częściej w plastikowych wersjach.

Edited by dexterkrak

Nie mogę znaleźć suwmiarki, ale przekładając zamki miedzy G18 i G17 czuć wyraźnie większe luzy na szynach od G18. Natomiast wygląda na to że zamek nie jest bardzo wytarty. Dzięki za odpowiedzi, jeszcze dwa pytania:

Zdejmując zamek z G18 powinien on blokować się na kurku, czy powinien schodzić bez problemów jak w G17?

Jakiego smaru używać do gaziaków? Słyszałem, że olejek silikonowy nie nadaje się do smarowania elementów ze znalu.