ghost666 Posted September 28, 2012 Report Share Posted September 28, 2012 Zakupiłem metalowe body do mojej repliki, przełożyłem do niego GB i inne elementy, jednakże nie jestem w stanie zamontować w nim posiadanego bolt-catcha od plastikowej wersji. Posiadany przeze mnie element (z plastikowego body) ma zintegrowaną oś na której się obracał - przy rozmontowywaniu plastikowego body po prostu wypadł z niego. Niestety w metalowym body (nie wiem co to za body) nie ma takiego wycięcia, są po prostu otworki na oś i nie jestem w stanie go zamontować (lub nie wiem jak po prostu). Czy da się taki element gdzieś nabyć? Myślę że dowolny inny bolt-catch (a raczej jego atrapa) będzie pasował do tego body, tylko nigdzie nie mogę znaleźć tego elementu w sklepach. Czy jestem skazany na przerabianie tego elementu (spiłowanie zintegrowanej osi + wiercenie otworu pod oś wsuwaną)? Quote Link to post Share on other sites
KapitanBomba04 Posted September 28, 2012 Report Share Posted September 28, 2012 (edited) Raczej przerabianie - np. w WE tej ośki i otworów nie ma wcale, a bolt-catch trzyma się w swego rodzaju "kieszonce" w korpusie...Jakiej firmy masz ten korpus i jaką miałeś replikę (JG/Boyi/AGM)?? Edited September 28, 2012 by KapitanBomba04 Quote Link to post Share on other sites
ghost666 Posted September 28, 2012 Author Report Share Posted September 28, 2012 (edited) Replikę mam JG i takie było plastikowe body. Metalowe body jest chyba Boyi albo VFC, sądząc po oznaczeniach. Edited September 28, 2012 by ghost666 Quote Link to post Share on other sites
KapitanBomba04 Posted September 28, 2012 Report Share Posted September 28, 2012 Boyi skopiowało VFC - więc poszukaj czegoś w tym standardzie Quote Link to post Share on other sites
ghost666 Posted September 28, 2012 Author Report Share Posted September 28, 2012 Ten będzie pasował - http://azteko.pl/przycisk-zwalniacza-zaczepu-suwadla-do-m4-m16-bolt-catch-p-1034.html - na zdjęciu nie widzę czy ma otworek na ośkę, no i nie widzę ewentualnego pina w zestawie na którym to się ma trzymać... Quote Link to post Share on other sites
KapitanBomba04 Posted September 28, 2012 Report Share Posted September 28, 2012 Bo takie zdjęcie dali. Głowy nie daję, że podejdzie, z tym bym zadzwonił do sklepu/napisał maila o więcej zdjęć i ich spytał Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts