evilsdj Posted September 30, 2012 Report Share Posted September 30, 2012 Witam mam drobny problem po ostatniej strzelance, gdy zeszliśmy ze znajomymi chciałem oddać ostatnie parę strzałów i nic patrze przepalony bezpiecznik wsadziłem nowy naciskam spust i next bezpiecznik i tak z każdym nowym robił w lufie nic nie siedzi kable wydaja się po rozebraniu na części ze tez nie tknięte co doradzacie?? http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=22_241_253&products_id=4957&name=Cyma_-_AK_Beta_-_CM037 Link do modelu repliki Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted September 30, 2012 Report Share Posted September 30, 2012 Coś w gearboxie się posypało lub silnik padł. Quote Link to post Share on other sites
evilsdj Posted September 30, 2012 Author Report Share Posted September 30, 2012 :/ a jakieś wskazówki jak mógłbym sprawdzić co z gearboxa mogło nawalić żeby mniej więcej wiedzieć co mam sprawdzic Quote Link to post Share on other sites
zb0oj Posted September 30, 2012 Report Share Posted September 30, 2012 Kable gdzieś przyciełeś lub masz zwarcie. Zobacz te poza gb w jakim są stanie, bo pewnie na nich masz zwracie. Kup modelarskie i wymień ;) Raczej ani silnik ani GB się nie popsuł. Quote Link to post Share on other sites
evilsdj Posted October 1, 2012 Author Report Share Posted October 1, 2012 (edited) ok inaczej http://www.perfecthobby.pl/kableprzedluzacze-147.html Który kabel z tej listy będzie się nadawał do pakietów 8.4V Edited October 1, 2012 by evilsdj Quote Link to post Share on other sites
zb0oj Posted October 1, 2012 Report Share Posted October 1, 2012 Generalnie do aksu wejdzie każdy kabel poza 4mm (problem może być tylko w chwycie), ale polecam silikonowy 2,5mm. Quote Link to post Share on other sites
evilsdj Posted October 1, 2012 Author Report Share Posted October 1, 2012 Dobra kabel zalatwiony juz wrazie czego teraz tak od czego lepiej zaczac sprawdzenia srodka gearboxa czy cos siadlo czy kable wymienic i bez bezpiecznika sprobowac Do moderatora przepraszam za brak polskich znakow ale koma nie posiada polskiej wersji klawiatury jak zajade do domu to zedytuje Quote Link to post Share on other sites
fusi Posted October 7, 2012 Report Share Posted October 7, 2012 Pierwsze wymień kable i zobacz w jakim stanie są twoje styki. Później możesz próbować strzelić bez bezpiecznika, jeśli wszystko będzie dobre to wkładasz bezpiecznik i cieszysz się zabawą :) Quote Link to post Share on other sites
evilsdj Posted October 7, 2012 Author Report Share Posted October 7, 2012 kable sprawdziłem, okazały się ok problem okazało się był w Gearboxie zblokowane zębatki , a teraz sweet little problem :P czyli poskładanie tego w całość do kupy :icon_neutral2: :icon_lol: mam mały problem już z 2 sprężynkami ( nienawidzę tego typu sprężynek grrr) a mianowicie gdzie co i jak było zaczepione xD znalazłem parę filmików ale niezbyt ukazują mi to co chcę ktoś ma jakieś może fotki rozłożonego gearboxa cymy z zaznaczonymi częściami albo jakiś manual ilustrowany?? Quote Link to post Share on other sites
fusi Posted October 7, 2012 Report Share Posted October 7, 2012 Nie potrzebnie rozkładałeś jak nie znasz się na tym. Teraz jak złożysz to pewnie będziesz miał 200fps ;x Sprężynki są na anti revelsalu, popychaczu, spuście, i jeszcze po drugiej stronie pod płytką selektora ( o czymś jeszcze zapomniałem? ) Quote Link to post Share on other sites
evilsdj Posted October 7, 2012 Author Report Share Posted October 7, 2012 (edited) spust i antireversal mi wyleciały i nie bardzo wiem tylko jak one tam przychodziły a co miałem zrobić jak nie rozebrać jak się tłok zblokował i zębatki xD?? mam smar silikonowy wiec wszystko ładnie nasmaruje i uszczelnie Ok Anti reversal rozkminiony został tylko spust ... Edited October 7, 2012 by evilsdj Quote Link to post Share on other sites
evilsdj Posted October 7, 2012 Author Report Share Posted October 7, 2012 dobra znalazłem już sposób jak maja przyjść sprężynki tylko błagam jakieś rady jak to wszystko złożyć do kupy żeby się nie zaczęło rozjeżdżać w trakcie składania bo normalnie mnie już krew zalewa ... co chwile coś wyskoczy takie wszystko naprężone jak zamykam druga polówkę >.< Quote Link to post Share on other sites
blackblut Posted October 8, 2012 Report Share Posted October 8, 2012 Zapraszam na GG5479419 Na forum za dużo do pisania i nie można prowadzić "normalnej" rozmowy Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts