Guest Graszczur Posted October 1, 2012 Report Share Posted October 1, 2012 Za jakieś dwa tygodnie moja emka wędruje do poldka i pomyślałem sobie, żeby przy okazji wycisnąć z niej coś więcej niż te stockowe 400 fps. Powiedzmy, że interesuje mnie jakieś 430-450 fps. Nie wiem tylko czy mój gearbox jest 'gotowy' na przyjęcie sprężyny 130. Czy nic się nie rozleci po tuningu. I nie wiem, w jaki sposób to ocenić. Może wy mi pomożecie. Mam tam: - łożyska kulkowe 8mm - metalową łożyskowaną prowadnicę sprężyny - poliwęglanowy tłok z jednym metalowym zębem - cylinder typ 1 - łożyskowaną poliwęglanową głowicę tłoka Elementa (Ultra Light czy jakoś tak). Wszystko w GB poza głowicą tłoka i cylindrem jest stockowe. Druga sprawa. Jakiej firmy mam wybrać sprężynę? To ma w ogóle jakieś znaczenie? Quote Link to post Share on other sites
Lechu001 Posted October 11, 2012 Report Share Posted October 11, 2012 Co do samej budowy nic Ci nie powiem, bo jestem kompletnym laikiem. Wiem jednak, że firma sprężyny ma znaczenie. Polecam Guardera. Te tańsze sprężyny główne mają tendencję do szybszego ubijania się przez co spadają FPS i te pierdołki. Quote Link to post Share on other sites
komandoczołg Posted October 12, 2012 Report Share Posted October 12, 2012 (edited) Na pewno silnik(element,SHS,GFC) i tłok SHS(14 zębów) oraz batkę lipo lub nihm min.9.6V. SP120 dysza doszczelniona SHS lub Guarder, Deepfire byle nie element i jakie chińskie (musisz znać długość dyszy w twojej emce). Powinieneś mieć wynik trochę wyższy niż pisałeś powyżej. Ale nie gwarantuję ci że ci wytrzyma xx xxx kulek bo niestety szkielety SRC są liche ,naturalnie chodzi o V.2. Edited October 12, 2012 by komandoczołg Quote Link to post Share on other sites
Kola Posted October 12, 2012 Report Share Posted October 12, 2012 Stockowy szkielet SRC w v.2 jest ulepiony z gówna, z pewnością nie wytrzyma. Kup Ultimate, o ile jest jeszcze gdzieś do dostania (znajomy kupował w specu, powinien tam jeszcze być). Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts