Across321 Posted October 1, 2012 Report Share Posted October 1, 2012 Cześć mam kilka pytań dotyczących replik boyia, a dokładnie rk-01 i m4 dokładnie takiej jak tu: http://gunfire.pl/product-pol-1152192876-Replika-karabinu-BI-5781M-RASII-CQB.html 1. Czy w RK przy wymianie sprężyny na sp120 Guardera oprócz tłoka konieczna jest wymiana prowadnicy, która teraz jest plastikowa ? 2. Co wypada wymienić w m4 aby chodziła gładko na sp120 ? Ja obstawiam: tłok, głowica tłoka czy coś jeszcze ? Oraz czy stockowy szkielet boyia wytrzyma sp120 ? Pozdrawiam Dzięki z pomoc :icon_wink: Quote Link to post Share on other sites
Bellio96 Posted October 1, 2012 Report Share Posted October 1, 2012 Szczerze mówiąc to w obu replikach do sp120 nie trzeba nic zmieniać, chyba, że kabelki dla lepszej pracy i jak masz kasę to dla bezpieczeństwa tłok. Quote Link to post Share on other sites
kjujiczek Posted October 1, 2012 Report Share Posted October 1, 2012 (edited) Weź RK,spokojnie uciągnie to SP120. Edited October 1, 2012 by kjujiczek Quote Link to post Share on other sites
lisek1994 Posted October 1, 2012 Report Share Posted October 1, 2012 M4 też uciągnie, po 20000kulek zero zużycia w moim bojcu. (Guarderowskie m120, wcześniej jakieś 60000 na fabrycznych częściach.) Quote Link to post Share on other sites
klimek2 Posted October 1, 2012 Report Share Posted October 1, 2012 Wszystko zależy od Twojego budżetu, jeśli Cie stać wymień obie głowice, sprężynę, prowadnice jeśli nie jest łożyskowana, tłok, dyszę i oczywiście kable+mosfet. Jeśli nie dysponujesz większą kasą na początek kable modelarskie i wymiana dyszy wystarczy w zupełności. Z tego co kojarzę to w stocku dają już sprężyny 120 ale jakość ich pozostawia wiele do życzenia Quote Link to post Share on other sites
Across321 Posted October 2, 2012 Author Report Share Posted October 2, 2012 Dzięki za odpowiedź. Akurat się nie przymierzam do zakupu tych repliki, ale moi znajomi chcą trochę poprawić im osiągi. Więc myślę, że taki zestaw będzie ok dla oby dwu replik: SP120 i łozyskowana prowadnica (jeśli nie jest) Pozdrawiam Dzięki wielkie :icon_wink: Quote Link to post Share on other sites
klimek2 Posted October 3, 2012 Report Share Posted October 3, 2012 (edited) Dzięki za odpowiedź. Akurat się nie przymierzam do zakupu tych repliki, ale moi znajomi chcą trochę poprawić im osiągi. Więc myślę, że taki zestaw będzie ok dla oby dwu replik: SP120 i łozyskowana prowadnica (jeśli nie jest) Pozdrawiam Dzięki wielkie :icon_wink: Dorzuć do tego dyszę z oringiem i będzie git :icon_smile: Edited October 3, 2012 by klimek2 Quote Link to post Share on other sites
Across321 Posted October 3, 2012 Author Report Share Posted October 3, 2012 Ok, czy w tych replikach są standardowe dysze od m4 i AK czy różnią się wymiarami od standardowych ? Quote Link to post Share on other sites
klimek2 Posted October 3, 2012 Report Share Posted October 3, 2012 Różnica jest taka, że te montowane przez producenta nie mają oringa, wtedy w tym miejscu jest zawsze spadek mocy - weź suwmiarkę i zmierz długość potem dobierz coś wg tego co masz tylko doszczelnione Quote Link to post Share on other sites
Across321 Posted October 21, 2012 Author Report Share Posted October 21, 2012 Trochę odświeżę temat. :icon_wink: Czy zna ktoś dokładny wymiar dyszy w replice m4 Boyi dokładnie takiej: http://gunfire.pl/product-pol-1152192876-Replika-karabinu-szturmowego-BI-5781M-RASII-CQB.html Pytam, ponieważ nie posiadam dokładnej suwmiarki, a chciał bym znać wymiar do pierwszego miejsca po przecinku. :maniak_jezyk2: I czy v.2 boyia na pewno wytrzyma sp120, bo czytałem już różne historia z udziałem chińskich GB v.2. Pozdro Kocur :icon_biggrin: Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts