tomasznik Posted October 4, 2012 Report Share Posted October 4, 2012 Wita.Mam pewiem problem z w/w repliką,otóż normalnie replika strzelała,kiedy strzelilem kilka kulek i nagle silnik przestał pracować,bo pociągnięciu za spust słychać tylko coś jak "klik" i dalej nic.Nie może to być wina bareti,bo stało sie to po kilku dobrych strzałach,więc bateria jest w porządku.Ma ktoś jakiś pomysł co to może być? Quote Link to post Share on other sites
ReMix15 Posted October 4, 2012 Report Share Posted October 4, 2012 Chyba mam identyczny problem co Ty tylko, że w rk-01, czytałem tu na forum, że mocniejsza bateria powinna dać radę. Tłok zatrzymał Ci się w tylnym położeniu (sprężyna jest dość naciągnięta) ? Quote Link to post Share on other sites
tomasznik Posted October 4, 2012 Author Report Share Posted October 4, 2012 Wyciągnąłem silnik,działa normalnie.Po prostu jakaś kulka sie zaklinowała i replika sie zapchała.Wszystko już ok ;) Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted October 4, 2012 Report Share Posted October 4, 2012 Układy magazynek-lufa i silnik-gearbox są od siebie niezależne. Quote Link to post Share on other sites
fusi Posted October 4, 2012 Report Share Posted October 4, 2012 Też tak miałem. Chińczyki źle złożyły Ci kałacha. Ja swojego rozebrałem na czynniki pierwsze, przesmarowałem, uszczelniłem i wszystko dobrze śmiga, więc radzę Ci zrobić to samo :D Przy okazji sobie wszystko spodkładkujesz, uszczelnisz i będzie śmigać lepiej niż w stocku za grosze :D Quote Link to post Share on other sites
tomasznik Posted October 5, 2012 Author Report Share Posted October 5, 2012 A ma ktoś jakiś schemat jak to rozebrać?Bo ja sie w tym nie bardzo orientuje. Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted October 5, 2012 Report Share Posted October 5, 2012 Jak się nie orientujesz to wyślij replikę do jakiegoś dobrego serwisanta - chyba,że masz kogoś na miejscu. Quote Link to post Share on other sites
PlanB Posted October 5, 2012 Report Share Posted October 5, 2012 Nie rozbieraj sam bo później nie dasz rady złożyć. Wiem co mówię bo tak miałem :icon_lol: Quote Link to post Share on other sites
eMBeKa93 Posted October 5, 2012 Report Share Posted October 5, 2012 Jeśli nowa giwera na gwarancji to to zostaw. Inna sprawa z używką, jeśli nie masz dwóch lewych rąk to co za problem na youtubie załączyć filmik z procedurą rozkładania GB? Ale skoro sam do tego nie doszedłeś to rzeczywiście, zostaw giwerę w spokoju :D Quote Link to post Share on other sites
fusi Posted October 5, 2012 Report Share Posted October 5, 2012 Budowa gearboxa jak i całej repliki jest prosta jak budowa cepa. Przynajmniej ja rozkładając pierwszy raz, zamontowałem co trzeba oraz złożyłem do kupy i śmiga dużo lepiej niż złożone przez małe chińskie rączki :D Quote Link to post Share on other sites
tomasznik Posted October 5, 2012 Author Report Share Posted October 5, 2012 Gearbox rozebrałem i złożyłem,ale niestety albo na szczęście nie tam siedzi problem.Dałem silnik z AK47 GFC i działało normalnie,także albo mam za słabą baterie (8.4)albo silnik jest wyjechany.Przy okazji przez przypadek ułamałem taką małą plastikową zatyczke,która jest na gearboxie przy spuście,osłania dziure z zębatkami,wie ktoś gdzie takie coś dostane? Quote Link to post Share on other sites
tomasznik Posted October 6, 2012 Author Report Share Posted October 6, 2012 Mam jeszcze małe pytanko,aczkolwiek jaki pakiet lipo kupić?tzn ile ma mieć amperów?Bo nie wiem ile ten silnik ma max.amperów. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts