proteziaksaspl Posted October 4, 2012 Report Share Posted October 4, 2012 Szybkie pytanko. Czy zbyt miękka gumka HU w mocnej giwerze może nazbyt się rozgrzewać powodując mocniejsze (nie chciane) podkręcenie kulek podczas strzelania ogniem ciągłym? Czy twardość gumki ma w ogóle wpływ na jej jakieś rozgrzewanie? Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted October 4, 2012 Report Share Posted October 4, 2012 Nie zaobserwowałem. Nie ma czegoś takiego jak za twarda czy za miękka gumka HU do danej prędkości. Jeśli guma nie kręci dobrze na 300fps to i na 700 raczej nie będzie i odwrotnie. Dobra gumka (systema, G&G, guarder przezroczysty, gumki KMH do gaziaków i snajperek) jest dobra czy to w karabinku do CQB czy w snajpie 720fps. Quote Link to post Share on other sites
proteziaksaspl Posted October 4, 2012 Author Report Share Posted October 4, 2012 Ok. Dzięki. Tego mi trzeba było. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted October 4, 2012 Report Share Posted October 4, 2012 Rozgrzewanie gumki zaobserwowałem jedynie w stockowych replikach np ICS przy minus piętnastu: pierwsze kulki lecą w glebę, kolejne są coraz mocniej podkręcane. Jeśli pociągniemy serię kolejną za kilka minut, jak ostygnie- jest to samo. Wymiana na sylikon i nie widzę już tego zjawiska. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts