tomasznik Posted October 6, 2012 Report Share Posted October 6, 2012 Chciałbym sie dowiedzieć,czy części do gearboxów v.3 pasują do wszystkich replik posiadających tą versje gb czy są może jakieś typy.Niekiedy pisze głowica cylindra v.3 g36,czy to oznacza że pasuje tylko do replik g36 z gbv3 czy do wszystkich replik z gb v.3?Prosze o pomoc.Przy okazji jakby ktoś mógł napisać,jak poprawiś moc w rk-05 boyi to byłbym wdzięczny. Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted October 6, 2012 Report Share Posted October 6, 2012 Mocy nie poprawisz, bo Twój kałach nie wykonuje żadnej pracy. Możesz ewentualnie zwiększyć lub ustabilizować prędkość wylotową kulki. Nie ma jakichś typów dla GB v.3, jeżeli dobrze kojarzę. Do kałacha szukaj głowicy v.3 krótkiej. Quote Link to post Share on other sites
tomasznik Posted October 6, 2012 Author Report Share Posted October 6, 2012 Dzięki za porade.Mógłbyś jeszcze sie wypowiedzieć w kwesti baterii?Bo myśle nad kupnem lipo 3s 1000mah 20C,czy nie bedzie za słaba?W sensie natężenia?Bo na razie mam 8.4V nimh i silnik nie chce pracować. Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted October 6, 2012 Report Share Posted October 6, 2012 Domyślam się, że masz replikę Abrams M1A2, sprężynę SP 3000, silnik Rolls Royce. Zgadłem? Quote Link to post Share on other sites
tomasznik Posted October 7, 2012 Author Report Share Posted October 7, 2012 Niestety nie ;)Nie mam pojęcia jak mocny musi być pakiet,aby silnik nie miał braków mocy,dlatego pytam. Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted October 7, 2012 Report Share Posted October 7, 2012 (edited) Zgadnij, dlaczego posłużyłem się sarkazmem... Odpowiem Ci: to dlatego, że niedowidzę. Jeżeli ten RK jest fabryczny, czyli nie modyfikowany, to szukaj akumulatorów z pojemnością 1500mAh wzwyż. Jak chcesz Li-Po to będziesz potrzebować jeszcze odpowiedniej ładowarki mikroprocesorowej. Edited October 7, 2012 by SirHawk Quote Link to post Share on other sites
tomasznik Posted October 7, 2012 Author Report Share Posted October 7, 2012 Mam odpowiedni osprzęt do takich operacji,ładowarka to G.T power 200W,więc jedna z lepszych na rynku.Taki pakiet bedzie dobry? http://www.ebay.com/itm/F01899-11-1V-20C-1000mAH-3S-RC-Lipo-battery-AKKU-Trex-250-Esky-King-2-CP-3-heli-/280763233827?pt=US_Rechargeable_Batteries&hash=item415ecaf623 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts