Perhydrol Posted October 11, 2012 Report Share Posted October 11, 2012 Witam. Mam okazję kupić akumulator 8,4v 4000mAh z 2008r. mierzony przeze mnie po leżakowaniu 2 lata na półce miał 8,2v także trzymać dobrze trzyma. Koleś śpiewnął mi za niego 150zł i tutaj moje pytanie warto czy nie bardzo? Wygląda tak: Quote Link to post Share on other sites
LogaN Posted October 11, 2012 Report Share Posted October 11, 2012 Raczej nie warto. W cenie 150 złotych kupisz ładowarkę do LiPo, a później będziesz mógł używać mniejszych, tańszych i lepszych akumulatorów niż tradycyjne pakiety NiCd i NiMH. PS: A za taki akumulator jak podałeś, to nie dałbym więcej jak 50 złotych i to tylko w przypadku, jeśli jest w 100% sprawny. Quote Link to post Share on other sites
seger Posted October 11, 2012 Report Share Posted October 11, 2012 Jest on wart max. 40zł o ile jest sprawny. Kolejna kwestia gdzie chcesz go zmieścic ? Z tego co kojarze nikt nie robił ogniw 4000mAh w rozmiarze SC tylko C lub D. Quote Link to post Share on other sites
POWER BEAN Posted October 11, 2012 Report Share Posted October 11, 2012 Nie wchodziłbym nigdy w używany tym bardziej 4 letni akumulator, za taką cenę możesz kupić nowe lipo + ładowarkę. Quote Link to post Share on other sites
Perhydrol Posted October 11, 2012 Author Report Share Posted October 11, 2012 Ok dzięki za odpowiedzi w takim razie szukam czegoś innego :icon_mrgreen: Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts