drzyzanek Posted October 11, 2012 Report Share Posted October 11, 2012 Witam wszystkich forumowiczów. Chcę zakupić ładownicę do magazynka, którą wykorzystam w celu łatwego przenoszenia etui wraz z okularami korekcyjnymi, które będzie przytroczone do plecaka Falcon i w związku z tym potrzebuję Waszej pomocy. Etui posiada wymiary: 150 x 60 x 40 mm i przypomina to z linku http://photos01.isto...big/1395952.jpg Chciałbym mieć możliwość zabezpieczenia etui przez zgubieniem po przez ściągacz lub rzep. Na stronie cqbtactical.pl znalazłem kilka produktów, które w jakimś stopniu spełniają moje wymagania. Kieszeń ta musi być koloru czarnego. Ogólnie szukałem produktów marki Maxpedition, ale mogą być i inne. Przechodząc do sedna, proszę doradzić mi, która kieszeń (mogę poczekać na dostawę asortymentu) będzie najbardziej odpowiednia. Poniżej podam przykłady jakie mnie interesują: - Maxpedition 1437F Stacked M4/M16 Pouch Black - według mnie minusem jest Velcro, które szybko ulegnie zużyciu, przy częstym dobywaniu etui, - dlatego też zastanawiam się nad tym rozwiązaniem, gdzie etui zabezpieczę ściągaczem - Maxpedition 9824B Single M4/M16 Shingle 30rnd Magazine Black - w tym przypadku nie jestem pewny czy ładownica nie jest za mała (brak wymiarów na stronie) - na końcu pozostaje mi Maxpedition 0102B CP-L Phone / Radio Holder Black - w tym przypadku pokrowiec ten w przyszłości będę mógł użyć od czasu do czasu jako dodatkowego pokrowca na telefon/radio. O którym już kiedyś myślałem. Jestem otwarty na Państwa inne propozycje. Quote Link to post Share on other sites
MoreLike Posted October 11, 2012 Report Share Posted October 11, 2012 (edited) A może po prostu przerzucić okulary do innego twardego etui? [ESS, WileyX, UVEX]. Względnie znalazłem coś takiego. http://www.specshop....ny#!prettyPhoto Edit Nosisz jakieś inne oporządzenie do tego plecaka jeszcze? Ogólnie żeby wyciągnąć etui z kieszeni zamontowane na plecaku będziesz musiał go zdjąć raczej. Jeżeli piszesz, że często będziesz tego dobywać to chyba mało ergonomiczne rozwiązanie ;-) Edited October 11, 2012 by MoreLike Quote Link to post Share on other sites
drzyzanek Posted October 11, 2012 Author Report Share Posted October 11, 2012 Dziękuję za tak szybką odpowiedź. Na codzień studiuję i dość często zmieniamy aule/sale, a ja nie noszę okularów non stop na nosie. Otóż nad twoją propozycją już się zastanawiałem i stwierdziłem, że owy pokrowiec posiada zbyt delikatną ochronę okularów przed zgnieceniem. W zwykłym etui okulary są chronione plastikiem, a w takim pokrowcu jakaś sztywną "wykładziną", która pod wpływem siły ulega dość mocnym chwilowym deformacjom. http://www.specshop.pl/images/Uvex-Pokrowiec-z-klamra.jpg Mam nadzieję, że producent przewidział w środku miejsce na dodatkowe plastikowe etui. W dodatku chcę, w łatwy sposób wyjąć etui wraz z okularami z "ładownicy" i udać się z nim np. do samochodu. Quote Link to post Share on other sites
drzyzanek Posted October 12, 2012 Author Report Share Posted October 12, 2012 P.S. Do plecaka jest przytroczony FR1 i gdzy brakuje w środku miejsca - Janus. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts