MefYouu Posted October 13, 2012 Report Share Posted October 13, 2012 (edited) Witam, szukam karabinu sztormowego do 1000zł(w to wchodzi optyka itp.). Coś takiego by się zdało: http://www.taiwangun.com/karabiny-szturmowe-aeg/bi-hk416-boyi.html ? Potrzebuje szybkiej odpowiedzi. Edited October 13, 2012 by MefYouu Quote Link to post Share on other sites
Kuba Posted October 13, 2012 Report Share Posted October 13, 2012 (edited) Zastanów się co Ci się podoba, do czego będziesz to używał (cqb czy teren otwarty) czy i ew. do ilu fps będziesz chciał to podciągnąć - a następnie wybierz sobie kilka modeli i wklej tutaj, razem z ww. preferencjami. Wskazanie co masz na myśli pisząc "optyka itp." również wydawałoby się rozsądne. Potem już tylko zignoruj odpowiedzi wszystkich, którzy mają mniej niż 2 lata stażu na forum i/lub z których naśmiewamy się w "po godzinach" i masz swoją replikę... Ew. od razu kup CM 028. ;-) Edited October 13, 2012 by Kuba Quote Link to post Share on other sites
MefYouu Posted October 14, 2012 Author Report Share Posted October 14, 2012 Właśnie się zastanawiałem nad CM 028, a z optyką chodzi mi o kolimatory i te sprawy ;p Quote Link to post Share on other sites
Guest Graszczur Posted October 14, 2012 Report Share Posted October 14, 2012 a z optyką chodzi mi o kolimatory i te sprawy ;p Czyli nie wiesz, czego potrzebujesz, ale wiesz, że chcesz se coś doczepić do repliki żeby fajnie wyglądało. Mhm. Kup sobie taki kolimator/lunetę jaki ci się z wyglądu podoba, choćby najtańszy. Nie wiem, na allegro czy coś Quote Link to post Share on other sites
MefYouu Posted October 14, 2012 Author Report Share Posted October 14, 2012 (edited) Wiem co chce lecz nie znam się na tym na tyle dobrze aby wybierać, wgl. to robisz oftop... Jeśli nie masz konkretnej odp. to nie komentuj -.-' Edited October 14, 2012 by MefYouu Quote Link to post Share on other sites
Guest Graszczur Posted October 14, 2012 Report Share Posted October 14, 2012 A ty nie masz konkretnego pytania. Nadal się nie zdecydowałeś, czy wolisz lunetę, czy koli Quote Link to post Share on other sites
Lechu001 Posted October 14, 2012 Report Share Posted October 14, 2012 Graszczur ma niestety sporo racji. Nie jesteś zbyt zdecydowany, a jedynie "more or less" jesteś w stanie ocenić czego potrzebujesz. Określenia "szukam karabinu szturmowego do 1 000zł" czy w kwestii optyki "chodzi mi o kolimatory i te sprawy" są tego dowodem. Jak powiedział Kuba określ się co Ci się podoba i do czego potrzebujesz repliki. Karabiny pod CQB są zgoła inne niż te do taktyki zielonej. Tak samo wygląda sprawa optyki. Jak jesteś niezdecydowany zostaw sobie mechaniczne przyrządy celownicze (póki co) a jak już się nieco w temacie zorientujesz wybierzesz optykę "pod siebie". Quote Link to post Share on other sites
Guest Graszczur Posted October 14, 2012 Report Share Posted October 14, 2012 Na moje to powinieneś po prostu postrzelać się trochę z mechanicznymi, a na strzelankach popatrzeć przez koli i lunety kolegów - wtedy zdecydujesz, czego ci potrzeba. Bo takie kupowanie tylko po to, żeby mieć, nie ma sensu. Jeśli myślisz, że optyka podniesie twoją skuteczność bojową o 200% to się mylisz. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts