Mroziakpl Posted October 15, 2012 Report Share Posted October 15, 2012 (edited) Witajcie maniacy :icon_biggrin: Posiadam P90 firmy GFC, trochę więcej info poniżej: Parametry techniczne: Nazwa: GFP90 Producent: GFC Prędkość wylotowa [FPS]: około 400 Napęd repliki: Napęd elektryczny Wersja gearboxa: Gearbox v6 Tryb ognia: Ogień pojedyńczy i ciągły Wykonanie: ABS + metal Długość repliki [mm]: 550 Długość lufy wewnętrznej [mm]: 240 Waga [g]: około 2200 Bateria: 9,6 V i 8,4 V Pojemność baterii: 1100 mAh i 1600 mAh Rodzaj baterii: Ni-Mh Rodzaj magazynka: Magazynek typu Low-Cap Pojemność magazynka [szt.]: 60 Hop-Up: Tak, regulowany Blow Back: Brak Mój problem polega na tym, że nie mogę dobrać do niego lufy wew. posiadam kilka precek firmy Madbull, próbowałem wszystkie, ale najlepiej zachowuje się na średnicy 6,03 ( precka od AK 455mm ), ale to jeszcze nie jest to czego bym oczekiwał. Kulki Madbulla 0,20g pikują w dół po 15-20 metrach. A na precce 250mm lecą gdzie chcą, czyli mam mini PKM :icon_biggrin: Gumka H-upu oryginalna i spisuje się należycie ... Czy macie jakieś pomysły co można by było zrobić albo jaki zestaw zastosować by polepszyć kondycje mojej "kosiarki" ? Jeśli ktoś jeszcze ma P90 od GFC to proszę o opinie. Pozdrawiam Mroziak Edited October 15, 2012 by Mroziakpl Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted October 15, 2012 Report Share Posted October 15, 2012 (edited) Kup promyka(247-249 nie pamiętam dokładnie).Ja z mojej dziewięćdziesiątki zrobiłem "snajperkę" typu one shot one kill ^^ A przede wszystkim to zmień gumę na zieloną g&g.Ta działa należycie,a nie stockowa. Do tego teflon fixy i pierdoły i nic dodać nic ująć.Stockowe bebechy gb są dobre,i nie wymagają wymiany,dopóki nie wsadzisz tam "sp150". Edited October 15, 2012 by nicknitro Quote Link to post Share on other sites
Lambert Posted October 15, 2012 Report Share Posted October 15, 2012 (edited) GFC to GFC; nie musisz cytować opisu ze strony sklepowej. Gumka H-upu oryginalna i spisuje się należycie ... Raczej nie. Albo gumka do niczego, albo źle składasz komore HU z lufą. Lufy, które wybrałeś też nie należa do precyzyjnych - ale objawy wskazują na nieprawidłowe działanie systemu hop-up w Twojej replice. Również kulki zmień na przywoite. Pozdrawiam, Lambert @nicknitro: Nie wypisuj bzdur jak się nie znasz. Edited October 15, 2012 by Lambert Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted October 15, 2012 Report Share Posted October 15, 2012 @nicknitro: Nie wypisuj bzdur jak się nie znasz. Co w moim poście jest według ciebie bzdurą? Quote Link to post Share on other sites
Lambert Posted October 15, 2012 Report Share Posted October 15, 2012 (edited) Do tego teflon fixy i pierdoły i nic dodać nic ująć.Stockowe bebechy gb są dobre,i nie wymagają wymiany,dopóki nie wsadzisz tam "sp150". "snajpa" z tego GFC też.. Pozdrawiam, Lambert Edited October 15, 2012 by Lambert Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted October 15, 2012 Report Share Posted October 15, 2012 (edited) P90 te ema biło na łeb większość replik i "parasnajperek",z którymi miałem kontakt(g&p,g&g,cymy,boyi itd).Popytaj się ludzi z środowiska Pomorskiego.Wsadzając promyka,i dobrą gumkę zrobisz dobrą replikę.Miałem kontakt z p90 chińskim więc wiem co tam siedzi. Nie mówię o zasięgu 80m,lecz celnym 60m. A jakbyś nie zauważył snajpa napisałem w cudzysłowiu. Edited October 15, 2012 by nicknitro Quote Link to post Share on other sites
Lambert Posted October 15, 2012 Report Share Posted October 15, 2012 Miałem kilka P90, w tym chińskie i wiem jak działają. Zaklinasz rzeczywistość.. ;) Poza tym, uważam za nadużycie proponowanie lufy precyzyjnej LL do tej repliki. Pozdrawiam, Lambert Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted October 15, 2012 Report Share Posted October 15, 2012 Poza tym, uważam za nadużycie proponowanie lufy precyzyjnej LL do tej repliki. Pozdrawiam, Lambert Masz prawo uważać co chcesz,jednak dla mnie nadużyciem to nie jest.Dla mnie wsadzanie lufy 450mm przy stockowym cylindrze jest nadużyciem. Quote Link to post Share on other sites
Mroziakpl Posted October 15, 2012 Author Report Share Posted October 15, 2012 Albo gumka do niczego, albo źle składasz komore HU z lufą. Lufy, które wybrałeś też nie należa do precyzyjnych - ale objawy wskazują na nieprawidłowe działanie systemu hop-up w Twojej replice. Również kulki zmień na przywoite. Rozumiem, pobawie się jeszcze. Jakie kulki polecasz i jaką lufe ? Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Lambert Posted October 15, 2012 Report Share Posted October 15, 2012 Kulki G&G są niezłe a jeśli chodzi o lufe to Systema 6,04mm - dedykowane do P90 o długości 247mm w dość umiarkowanej cenie. Dość dobre są również lufy Guarder 6,02mm nowa seria ( mosiężne - nie stalowe jak w pierwszej serii ). NIe sugeruj się mniejszą średnicą Guardera, która mogłaby wskazywać na bardziej precycyjną lufe. Wspomniane wcześniej lufy Leylaxa ( Prometheus ) nazywane "promykami" są bardzo dobre ale drogie i stosuje się je najczęściej w drogich i precyzyjnych replikach. Gumke HU warto wymienić zawsze ( tu nicknitro ma racje ). Dobre gumki robi G&G ale Systema lepsze. Ich cena chyba jest porównywalna. Pozdrawiam, Lambert Quote Link to post Share on other sites
Mroziakpl Posted October 15, 2012 Author Report Share Posted October 15, 2012 Dzięki teraz wiem co robić :D Lufę zmienię przy najbliższej okazji... Jakie polecacie zabawki do P-90 ? Osobiście biegam z kolimatorem i tłumikiem, który zakrywa lufę. Dodatkowo umieściłem ładownice na 2 magi na bodach... Co sądzicie o adapterze do magów od M4 ? Warto bawić sie w to ? Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted October 15, 2012 Report Share Posted October 15, 2012 Jeżeli jesteś praworęczny to możesz sobie to sprawić.Dla leworęcznego jest to niepraktyczne.Najlepsze jest gołe p90,z latareczką i wbudowanym kolimatorem(biegałem w takim secie i byłem zadowolony. Quote Link to post Share on other sites
Lambert Posted October 15, 2012 Report Share Posted October 15, 2012 Uważam podobnie. Jedyna zaleta tej konwersji to wygodniejsze w użyciu magazynki. Poza tym same wady. Zintegrowany kolimator nie wiem czy występuje w produktach GFC - ja miałem z szyną RIS. Pozdrawiam, Lambert Quote Link to post Share on other sites
Mroziakpl Posted October 15, 2012 Author Report Share Posted October 15, 2012 Fakt spora ta konwersja. Może odezwie się ktoś kto tego używa, ciekawi mnie działanie tej konwersji, czy się zacina, żywotność itd... Bo jak sprawdzałem ceny to są one bardzo wygórowane. A znając życie ich żywotność będzie zależała od losu i trafionego modelu. Dzięki za odpowiedzi chłopaki Może teraz moja kosiarka odżyje i zacznie zabijać jeszcze skuteczniej... Pozdro Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts