Maniek217 Posted October 15, 2012 Report Share Posted October 15, 2012 Witam. Po ostatniej strzelance z kumplami usłyszałem dziwne dźwięki wydobywające się z mojego g36 (firmy jg), ciężko mi jest je opisać dlatego wrzucę link do filmiku z owym dźwiękiem jest on kręcony komórką wiec jakość nie jest jakaś super, ale dosadnie słychać problem: http://speedy.sh/NYxF3/MOV20121014-001.3gp Proszę osoby które się na tym znają o stwierdzenie co wydaje taki dźwięk i czy można to jakoś naprawić jeśli tak to jak to zrobić. Druga sprawa zauważyłem ze co któraś kulka ledwo po opuszczeniu lufy leci na jakieś 3 metry i spada. Co z tym zrobić? Z góry dziękuję za odpowiedzi i rady. Quote Link to post Share on other sites
AthEghtern Posted October 15, 2012 Report Share Posted October 15, 2012 Coś z GB. Musisz rozebrać. Quote Link to post Share on other sites
Winiacz Posted October 15, 2012 Report Share Posted October 15, 2012 Już widzę jak rzesza serwisantów będzie ściągała kodeki i odtwarzacze by odtworzyć twoje .3gp Sprawa prosta - jeśli wyje - sprawdź zębatki/ tłok. Jak chrobocze - to tym bardziej zębatki. Jak nieopisywalna kakofonia dźwięków - może być to prowadnica sprężyny (plastik pęka, łożyskowane się mogą rozkręcić). Quote Link to post Share on other sites
zwirek67 Posted October 15, 2012 Report Share Posted October 15, 2012 Już widzę jak rzesza serwisantów będzie ściągała kodeki i odtwarzacze by odtworzyć twoje .3gp Sprawa prosta - jeśli wyje - sprawdź zębatki/ tłok. Jak chrobocze - to tym bardziej zębatki. Jak nieopisywalna kakofonia dźwięków - może być to prowadnica sprężyny (plastik pęka, łożyskowane się mogą rozkręcić). Witam. Po ostatniej strzelance z kumplami usłyszałem dziwne dźwięki wydobywające się z mojego g36 (firmy jg), ciężko mi jest je opisać dlatego wrzucę link do filmiku z owym dźwiękiem jest on kręcony komórką wiec jakość nie jest jakaś super, ale dosadnie słychać problem: http://speedy.sh/NYx...0121014-001.3gp Proszę osoby które się na tym znają o stwierdzenie co wydaje taki dźwięk i czy można to jakoś naprawić jeśli tak to jak to zrobić. Druga sprawa zauważyłem ze co któraś kulka ledwo po opuszczeniu lufy leci na jakieś 3 metry i spada. Co z tym zrobić? Z góry dziękuję za odpowiedzi i rady. No witam u mojego syna było to samo i okazało się że szlag trafił blokadę antypowrotną jak słychać tłok pod wpływem sprężyny cofa zębatki i z tąd ten jęk słychać taki charakterystyczny.Pozdrawiam zwirek67 Quote Link to post Share on other sites
komandoczołg Posted October 15, 2012 Report Share Posted October 15, 2012 Jebnięta sprężynka lub cały anti reversal, spoko miałem to samo (GB do rozbiórki). Quote Link to post Share on other sites
zwirek67 Posted October 16, 2012 Report Share Posted October 16, 2012 U nas się ułamał trzpień od antyreversal,ta sprężynka raczej się nie łamie za mały zakres ruchu ma. Quote Link to post Share on other sites
komandoczołg Posted October 16, 2012 Report Share Posted October 16, 2012 Change accepted. mnie się sprężyka ułamała. Quote Link to post Share on other sites
Maniek217 Posted October 16, 2012 Author Report Share Posted October 16, 2012 Dziękuje wszystkim za odpowiedz. Replikę mam miesiąc, przebieg to jakieś 5k kulek. Cale szczęście ze replika jest na gwarancji. Teraz pozostaje tylko zorientować się jak w gunfire wyglądają wysyłki do serwisu ehh. Jeszcze raz dzięki za odp temat można zamknąć jak dla mnie. Chyba że ktoś będzie chciał jeszcze coś dodać:) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts