hulkpro10 Posted October 15, 2012 Report Share Posted October 15, 2012 Witam Mam kolejny problem z komorą Hop-Up w mojej M4. Otóż zakładałem już co najmniej kilka(naście) sprężynek do komory, ale komora nadal była niedociśnięta i replika słabo strzelała, może mi ktoś powiedzieć, co mam zrobić? Dzięki. Quote Link to post Share on other sites
CerberBP Posted October 16, 2012 Report Share Posted October 16, 2012 Spróbuj przykleić kawałek gumy/podeszwy od środka górnego body. Tylko ja to zrobiłem nie w miejscu gdzie jest wspomniana sprężynka ale od dołu gdzie komora opiera się na tej swojej dolnej "płetwie". Wystarczyło na dobrą taśmę dwustronną aby wstawka trzymała się w miejscu przy dociskaniu, później już samo z siebie siedzi, maga nie blokuje itp. Tylko pamiętaj żeby dać adekwatnie więcej tej gumy do jej sprężystości tak aby dobrze odpychała. Quote Link to post Share on other sites
hulkpro10 Posted October 17, 2012 Author Report Share Posted October 17, 2012 A dałbym radę zamontować kawałek tej gumy właśnie w miejscu tej sprężynki? Bo właśnie tam komora nie dociska. Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted October 17, 2012 Report Share Posted October 17, 2012 Załóż kawałek dość twardej sprężyny na lufę wewnętrzną. Ona Ci zapewni docisk na linii komora-dysza. Długość i twardość musisz sam dopasować. Mam taki patent zastosowany na komorze King Armsa. Quote Link to post Share on other sites
hulkpro10 Posted October 17, 2012 Author Report Share Posted October 17, 2012 Wczesniej zrobilem takie coś, tylko że chyba założyłem zbyt cienką/słabą, gdyż wchodziła mi ona do środka lufy zewnętrznej i nic nie dociskała, ale poszukam odpowiedniej i dam znać jak rezultaty. Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted October 17, 2012 Report Share Posted October 17, 2012 U mnie sprężyna siedzi w miejscu, gdzie palny odpowiednik ma rygle. Jest minimalnie większa niż zewnętrzna średnica lufy wewnętrznej (o matko, ale potworek językowy wyszedł) i dość twarda. Patent jest świetny, o ile uda Ci się dosztukować sprężynę. Quote Link to post Share on other sites
CerberBP Posted October 18, 2012 Report Share Posted October 18, 2012 A dałbym radę zamontować kawałek tej gumy właśnie w miejscu tej sprężynki? Bo właśnie tam komora nie dociska. To zależy jak wygląda u ciebie to miejsce oparcia sprężynki na body, ja w swoim np mam pod kątem 45st. więc nie bardzo. Quote Link to post Share on other sites
hulkpro10 Posted October 18, 2012 Author Report Share Posted October 18, 2012 Ja też mam to miejsce pod kątem 45 stopni, ale gdybym odpowiednio przyciął gumkę, myślę, że by się udało. Quote Link to post Share on other sites
hulkpro10 Posted October 18, 2012 Author Report Share Posted October 18, 2012 Właśnie testowałem patent z gumką... Włożyłem kawałek gumki zacząłem strzelać, karabin się zapychał, wyjąłem magazynek, strzeliłem i kulka wylatywała z tamtąd z prędkością taką z jaką miała wylecieć z lufy, co robić w tym wypadku? Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted October 23, 2012 Report Share Posted October 23, 2012 Komra uklada sie pod zlym katem w stosynku do GB, sprezyna dociskajaca komore do gb powinna miec dlugosc od 3 do 4cm i srednice zew 12-13mm. Jesli chcesz dawac gume dociskajaca komore to zaloz gume w miejscu gdzie w lufie i gornym korpusie jest otwor wylotowy na kable na przod, guma powinna byc w miare dobrze "plastyczna" Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts