Kamill07 Posted October 19, 2012 Report Share Posted October 19, 2012 Hej :icon_biggrin: Jestem szczęśliwym posiadaczem kałaszka Boyi, ale był to zakup jedynie w celu "zarażenia się" asg, więc teraz czas na spełnienie marzenia o M'ce :icon_mrgreen: Więc tak, do gustu przypadły mi M4, budżet 1200 - 1500 plus minus (sama replika). Wiele się już naczytałem o bebechach KWA i wykonaniu zewnętrznym G&P i po dłuższym namyśle lista się skróciła do Defendera 2000 http://gunfire.pl/pr...ENDER-2000.html I jakiejś KWA, np. Defender 4 SIR. Oczywiście jestem otwarty na Wasze propozycje :icon_biggrin: W dalszej kolejności chciałbym lekko stuningować M'ke żeby osiągnąć ok +-430-450fps z wymienionej gumką i preclufą na promyka, bo w założeniu chciałbym siać celnie kompozytem z większej odległości (plus eotech np.). I na przykładzie tego Defendera (strasznie mi się podoba) powiedzmy, pewnie wypadałoby dorzucić tłumik i wydłużyć tym samym lufę (wiązałoby się to z wymianą cylindra?), o ile wpłynie to jakoś na zasięg/celność (przy promyku). Albo może lepiej pójść w kierunku np. Defendera 4 RIS KWA i od razu wstawić dłuższą lufę... Generalnie to sam już nie wiem, priorytetem jest precyzja i wykonanie :icon_razz2: , jeśli macie czas i ochotę to zapraszam do dyskusji i z góry dzięki. Kamill Quote Link to post Share on other sites
Reegz Posted October 19, 2012 Report Share Posted October 19, 2012 Replika spoko a co do tuningu . Aby osiągnąć 450 fps wystarczy wymienić tylko sprężynę , gumkę systeme energy lub g&g zieloną a lufa to promyk , będzie ciężko z dostępnością ale da się jeszcze gdzie nie gdzie dorwać. Quote Link to post Share on other sites
PRESTON Posted October 19, 2012 Report Share Posted October 19, 2012 Dodam tylko, że karabinek w podanym linku ma status "produkt w magazynie w bardzo małej ilości". W moim przypadku oznaczało to ostatnią dostępną replikę. Quote Link to post Share on other sites
Mati_kawa Posted October 20, 2012 Report Share Posted October 20, 2012 KWA to dobry wybór. wystarczy.że wsadzisz w replikę jakąś sp 120 np guardera i wymienisz gumke hu na G&G zielona lub jak wyżej systeme .Co do lufy,jej przedłużenie nie wpłynie bardzo na osiągi repliki. Quote Link to post Share on other sites
Kamill07 Posted October 20, 2012 Author Report Share Posted October 20, 2012 Dzięki za odpowiedzi, skłaniam się ku G&P, tylko: :icon_arrow: Zastanawiam się czy do strzelania z dalszej odległości nie wstawić jednak chociaż promyka 363mm (lufa w stock'u ma tylko 270mm) i dorzucić tłumik 15cm... Co o tym sądzicie? Czy może lepiej rozejrzeć się za inną repliką z dłuższą lufą? :icon_arrow: I czy w takiej konfiguracji konieczna byłaby wymiana cylindra na inny typ? :icon_arrow: Tak w ogóle to długość lufy ma jakiś wpływ na liczbę fps'ów? Pozdrawiam :icon_biggrin: Quote Link to post Share on other sites
Shuad Posted October 20, 2012 Report Share Posted October 20, 2012 Długość lufy w ASG ma naprawdę minimalne znaczenie, ważniejsze jest jej wykonanie. Według mnie najlepiej brać preckę o długości lufy stockowej. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts