Korkoran Posted October 20, 2012 Report Share Posted October 20, 2012 Witam, Po tuningu giety pojawił się problem z działaniem hop-upa. W momencie kiedy strzelam normalnie kulka od razu spada (tak jak by hop-up był źle włożony), a jak strzelam "do góry nogami" to lot kulki jest lepszy. Wcześniej miałem taki problem ponieważ źle zamontowałem hop-up, ale teraz jest on już poprawnie zamontowany (podkręca kulki od góry i jest równo ustawiony). Nadal na kulkach jest trochę smaru, ale nie sądzę, żeby dawał on taki efekt. Standardowo wyczysciłem też lufę - było troszkę smaru. W ramach tuningu zmieniłem srpężynę na mocniejszą, założyłem bore-up, wymieniłem silnik i kable, a batak zmieniłem na lipo 11.1. Bardzo proszę o szybką odpowiedź gdyż gieta jest mi na jutro potrzebna :). Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Snipernr1 Posted October 20, 2012 Report Share Posted October 20, 2012 Jeżeli wszystko poprawnie złożyłeś, dystanser na swoim miejscu to problemem może być ubrudzona gumka .Ciepła woda z płynem wymyj dobrze i montuj. Quote Link to post Share on other sites
Korkoran Posted October 20, 2012 Author Report Share Posted October 20, 2012 Kurde - okazało się, że lufa z komorą hop-up jakby utkneła w karabinie... Nie mogę jej wyciągnąć - nie rusza się nawet o milimetr, a komora jest plastikowa i boję się dalej szarpać, żeby nie ułamać. Tak czy inaczej pojechałem wacikiem po gumce od środka - nabrało się trochę smaru i jakiś paproszek. Nie jestem już dziś w stanie zobaczyć jak replika działa - nie widać toru lotu kulki. Snipernr1: Dzięki za radę - jak tylko uda mi się jakoś wydostać tą gumkę to ją przeczyszczę porządnie. Quote Link to post Share on other sites
Snipernr1 Posted October 21, 2012 Report Share Posted October 21, 2012 Jeżeli użyłeś złego ( za rzadkiego smaru w cylindrze) to licz się z tym że gumka będzie przez długi czas nim upaćkana . Quote Link to post Share on other sites
Korkoran Posted October 21, 2012 Author Report Share Posted October 21, 2012 Wykorzystałem smar teflonowy - wg. sklepu polecany do gb., ale mogę się mylić. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts