patbal215 Posted October 20, 2012 Report Share Posted October 20, 2012 Witam, Zamierzam kupić LMT Defender 4 Patrol Carbine od ASG/KWA. W replice nie ma kolby z miejscem na baterię a nie chciałbym kupować atrapy lasera, ponieważ po prostu mi się to nie podoba. Chciałbym abyście mi pomogli mi rozwiązać ten problem. W specshopie widziałem kolbę z miejscem na baterie w cenie 300zł - dla mnie to jest za dużo. Może wiecie gdzie kupić taką kolbę dobrej jakości w trochę niższej cenie lub macie jakiś inny pomysł na schowanie batki. Z góry dzięki za odpowiedz :) Quote Link to post Share on other sites
4Fiter Posted October 20, 2012 Report Share Posted October 20, 2012 W chwycie przednim jest miejsce na baterię o.O Quote Link to post Share on other sites
patbal215 Posted October 20, 2012 Author Report Share Posted October 20, 2012 W tej replice w chwycie jest miejsce? Czy ogólnie jest do kupienia? Jeśli ta 2 opcja to bym prosił o link. Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted October 20, 2012 Report Share Posted October 20, 2012 Przecież napisał, że jest miejsce. Quote Link to post Share on other sites
patbal215 Posted October 20, 2012 Author Report Share Posted October 20, 2012 W chwycie przednim jest miejsce na baterię o.O W takim razie jaką baterię polecanie? Quote Link to post Share on other sites
Shuad Posted October 20, 2012 Report Share Posted October 20, 2012 Modelarskie LiPo 7,4V/11,1V(zależy od ciebie) 25C+ napisz jeszcze ile masz kasy albo sam wybierz pojemność, bierz jak najwięcej. Pamiętaj o zmianie wtyczki w replice jeśli jeszcze tego nie zrobiłeś/ Quote Link to post Share on other sites
patbal215 Posted October 20, 2012 Author Report Share Posted October 20, 2012 200zł mogę przeznaczyć na baterię. Jakie wtyczki mam wymienić? Quote Link to post Share on other sites
Shuad Posted October 20, 2012 Report Share Posted October 20, 2012 (edited) Wtyczkę w replice na Deans, kosztuje parę złotych. Poszukaj też jakie ma wymiary miejsce na baterię w wybranej przez ciebie replice. Edited October 20, 2012 by Shuad Quote Link to post Share on other sites
4Fiter Posted October 21, 2012 Report Share Posted October 21, 2012 Jeżeli masz ładowarkędo lipo kupuj lipo , tylko trzeba pilnować na pięcia. Jeżeli nie 2 opcja nimh ja używam i nie narzekam :). Bateria na pewno wejdzie taka jak do kolb sf 2 dzielna :) Quote Link to post Share on other sites
Shuad Posted October 21, 2012 Report Share Posted October 21, 2012 Pakować się Ni-MH skoro ma możliwość kupienia LiPo? Bez sensu... Skoro ma te 200zł(bateria będzie kosztować ok. stówę, zależy jaką pojemność wybierze) to może kupić jakaś ładowarkę LiPo z balanserem. Jeszcze spokojnie starczy miernik napięcia. Quote Link to post Share on other sites
4Fiter Posted October 21, 2012 Report Share Posted October 21, 2012 Kolejny bezsens... Szkoda wydać 100-120 zł na prostą ładowarkę do lipo skoro za 180 można mieć imaxa na lata ... Nimh też będzie bardzo dobrą baterią ja używam od początku przygody z asg i nie narzekam super roof wytrzymałość itd itp. Lipo miałem przez 2 miesiące i jakość nie odczułem wygody lipoli ... Quote Link to post Share on other sites
Shuad Posted October 21, 2012 Report Share Posted October 21, 2012 (edited) A to dodatkowe 100zł na IMAX'a skąd weźmie? Za te 200zł musi jeszcze kupić baterię. Po 1 LiPo nie musisz rozładowywać, nie am efektu pamięci Po 2 w każdej chwili możesz sprawdzić stopień naładowania baterii, wystarczy kupić miernik Po 3 mniejsze rozmiary i waga Po 4 ogólna lepsza wydajność względem Ni-MH(patrząc na napięcie - 7,4V w LiPo ma podobną wydajność co 9,6V w Ni-MH) Po 5 są tańsze(mówię o akumulatorach modelarskich, wystarczy tylko zmienić wtyczkę w replice) Po 6 lepiej znoszą zimno Jedyny minus to taki, że trzeba pilnować napięcia, nie można pozwolić, aby napięcie spadło niżej niż 3V na celę Jak dla mnie i tak LiPo jest o wiele lepsze od Ni-MH, nie wiem jak inni. Edited October 21, 2012 by Shuad Quote Link to post Share on other sites
grounge Posted November 6, 2012 Report Share Posted November 6, 2012 Jak jeszcze się nie zdecydowałeś to http://tiny.pl/hkcv1 ta pasuje i jest w sam raz do tej repliki. Quote Link to post Share on other sites
zbyt Posted November 6, 2012 Report Share Posted November 6, 2012 w std przednim chwycie w M4 schowasz prawie wszystko, ale jak cie kiedyś przyjdzie ochota na zmianę na np. MOE to tam tylko lipole wchodzą i to na styk bierz lipo - jeśli często strzelasz, to nie ma problemu z rozładowywaniem przed ładowaniem na imprezę - jeśli rzadko strzelasz, to nie ma problemu z samo rozładowywaniem się baterii Quote Link to post Share on other sites
grounge Posted November 6, 2012 Report Share Posted November 6, 2012 To uzupełnię, że na moim defenderze jest założony MOE i ta bateryjka proponowane przeze mnie we wcześniejszym poscie chowa się w nim bez problemów, a NiMH stara nie pamiętam chyba 8.4V 1100 (od G36C JG) tak ździebko na styk w standardowym się mieści więc jeśli już to od razu w lipole inwestować nie kombinować z innymi. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts