antar Posted October 20, 2012 Report Share Posted October 20, 2012 Witam. Jak w temacie chciałem przerobić zwykłą G36 na MG36. Więc oto lista moich rzeczy, i jakbyście mogli wyrazić opinie o tym zestawie. 1.Replika (Wymieniłem w niej gumkę G&G zielona). 2.Lufa precyzyjna. 3.Zestaw tuningowy. 4.Zębatki. 5.Celownik kolimatorowy. 6.Tłumik dźwięku żeby lufa nie wystawała. 7.Magazynek box. 8.Komora hop-up. 10.Mątaż latarki + szyna Irs na bok A mam pytanie czy by pasował żeby do tej giety od dołu podpiąć wyrzutynik granatów bo normalne do tej seri giet dużo kosztują. Wiem że jeszcze muszę mieć dobre akumulator i czy byście mogli polecić jakiś silnik. No i chyba na tyle a jak byście coś chcieli zmienić to piszczę ale żeby cena nie była kosmiczna. Z góry dzięki. Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted October 20, 2012 Report Share Posted October 20, 2012 To nie będzie mg36. Części wyglądają na dobrane przypadkowo. Quote Link to post Share on other sites
Roky Posted October 21, 2012 Report Share Posted October 21, 2012 Zestaw tuningowy się po prostu nie opłaca bo i tak niektóre części nie pasują(np dysza) , i da się to zrobić taniej. Zębatki zostaw spokojnie wytrzymają. Komora ok (na specshopie da się ją dostać taniej - Big dragon). Dysza 24,5mm Guru (ja swoją kupowałem na madonionie). Granatnik da się podczepić ale będzie to dziwnie wyglądać(moim zdaniem). Poza tym polecam przeczytać temat - link. Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted October 21, 2012 Report Share Posted October 21, 2012 Jeśli ta komora jest w standardzie CA, to zwykła dysza do G36 (24,4mm) powinna spokojnie podejść. Quote Link to post Share on other sites
Roky Posted October 21, 2012 Report Share Posted October 21, 2012 Poprawka chodziło mi o dyszę 25,4mm - dopiero teraz zauważyłem. Quote Link to post Share on other sites
antar Posted October 26, 2012 Author Report Share Posted October 26, 2012 Przepraszam że tak długo nie odpowiadałem ale kompa miałem w naprawie. Więc tak co tych częściach sądzicie: 1.Komora hop-up 2.Lufa 3.Łożyska 4.Tłok 5.Dysza 6.Sprężyna A czy na wszelki wypadek wymienić zębatki i czy kupić mocniejszy silnik i baterie ? Quote Link to post Share on other sites
PlanB Posted October 26, 2012 Report Share Posted October 26, 2012 A co do tej komory to ona normalnie wchodzi do giety JG i współpracuje ? bo mi już poszły 2 komory przez ten cholerny plastik. Quote Link to post Share on other sites
Roky Posted October 26, 2012 Report Share Posted October 26, 2012 @PlanB Tak ta komora współpracuje z gietą jg.Zauważ tylko że ją się przykręca do gb. @antar Zębatki i silnik spokojnie dadzą rade przy takiej sprężynie, ale baterie polecam odrazu lipo 7,4 kolo 2Ah dobrze dobrana zmieści się w chwycie przednim oraz kable modelarskie 1,5mm^2(grubsze mogą się nie zmieścić w chwycie pistoletowym) a także dobrym pomysłem byłoby wstawienie mosfetu . Jednak jeśli zamierzasz używać tej giety jako szturmówki to wstaw sprężynę max m130. Quote Link to post Share on other sites
PlanB Posted October 26, 2012 Report Share Posted October 26, 2012 Z tego co wyczytałem to pasuje do stocku. Ja mam dyszę od AUG'a więc bedzie kompatybilna ? I wyczytałem że byle jaki dystanser tam nie będzie dobrze działać. Ale przemawia do mnie wytrzymałość. Quote Link to post Share on other sites
antar Posted October 26, 2012 Author Report Share Posted October 26, 2012 (edited) Dzięki wielkie za odp :icon_smile:i za rady. Edited October 26, 2012 by antar Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted October 27, 2012 Report Share Posted October 27, 2012 Do M140 silnie radziłbym zmienić również głowicę tłoka i prowadnicę sprężyny. Quote Link to post Share on other sites
antar Posted October 28, 2012 Author Report Share Posted October 28, 2012 OK, a ta głowica tłoka i prowadnica sprężyny będzie? Quote Link to post Share on other sites
Winiacz Posted October 29, 2012 Report Share Posted October 29, 2012 Głowica po pierwsze jest niedostępna, a po drugie metalowa, przez co cięższa, co ciągnie za sobą mniejszy ROF, i większe obciążenia na szkielecie. Quote Link to post Share on other sites
Shuad Posted October 29, 2012 Report Share Posted October 29, 2012 Najlepiej weź POM-ową głowicę. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts