pro pan Posted October 22, 2012 Report Share Posted October 22, 2012 Pomocy! Mam problem z mosfetem w mojej broni. Mianowicie po kilku strzałach po prostu mi się przepala. Jest to już mój kolejny mosfet, który muszę wyrzucic. Co może byc tego przyczyną? Mój sprzęt to sr 25, zasilanie 11,1 V LiPo, silnik ICS 3000 turbo , sprężyna P150. Okablowanie jest zupełnie nowe, nigdzie nie przetarte. Prosiłbym o pilną pomoc. Z góry dziekuję. Quote Link to post Share on other sites
rogal138 Posted October 22, 2012 Report Share Posted October 22, 2012 Najpewniej lipny mosfet, źle złożony gb (za duże tarcie, złe podkładkowanie ?) i w sumie tyle, ew zwarcia jakieś, ale znowu dobry FET powinien zwarcie na LiPo przetrwać wiec.... Btw. Transile na bramce i silniku dodajesz mam nadzieje ? p.s. Jak się poddasz to sie odezwij, chętnie ci to zrobię :D Quote Link to post Share on other sites
xazax Posted October 22, 2012 Report Share Posted October 22, 2012 U mnie była kijowa wtyczka i się przepalał, po przejściu na T-connector hula aż miło. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts