NooBSaiboT Posted October 23, 2012 Report Share Posted October 23, 2012 (edited) Mam pytanie na temat tej repliki. Czytałem o niej dużo. Chciałbym się dowiedzieć natomiast jak ma się ona do innych replik w tym przedziale cenowym np. AKS boyi, cymy, Mp5ek cymy. Czy warto brać za te pieniądze takie P90 czy lepiej dorzucić na przykład na cymkę? I jak ma się takie P90 do P90TM? Słyszałem że po wymianie kilku części P90 od acmu jest całkiem fajne. Nawet w stocku daje radę. Prosiłbym o właścieli tej repliki o wypowiedzenie co nie co na jej temat, głównie chodzi mi to czy warto ją kupić czy lepiej np wziąść cymke mp5. Chociaż bardzo mi zależy na P90 ponieważ mi się podoba i jest niewiarygodnie poręczna. Chodzi główniemi o ten model http://www.taiwangun.com/pistolety-maszynowe-aeg/ksp-90tr-sd-acm.html lub model bez kolimatora. Edited October 23, 2012 by NooBSaiboT Quote Link to post Share on other sites
Buniek92 Posted October 23, 2012 Report Share Posted October 23, 2012 (edited) W zasadzie sam sobie odpowiedziałeś na pytanie. Wady i zalety umieściłem w temacie Airsoftowy Graal. Jeżeli jesteś zdecydowany na P90 to kup, stoi na równym poziomie z innymi chińskimi produktami. Swoją "cegłę" katuję od roku i po wymianie kilku części mam to co chciałem. Edited October 23, 2012 by Buniek92 Quote Link to post Share on other sites
NooBSaiboT Posted October 23, 2012 Author Report Share Posted October 23, 2012 (edited) Dobra. A czy po wymianie tylko gumki hopup na np. guardera białego dużo się zmieni zasięg? Przy okazji planuje go zdowngradowac tak by miał jakieś 350fps do cqb. Wymienię sprężynę na słabszą. Czy coś jeszcze warto zmieniać na początek? Aha i magazynki najlepiej przenosić w udowych ładownicach? Aha i jeszcze jedno. Upper recevier wykonany jest z metalu. A jak się ma to w wersji TM ? Plastik czy metal? Edited October 23, 2012 by NooBSaiboT Quote Link to post Share on other sites
Buniek92 Posted October 23, 2012 Report Share Posted October 23, 2012 Ja bym zostawił gumkę HU. Moja ma wzorową szczelność z lufą i dobrze kręci. A biały guarder to nie jest najlepszy wybór. Upper wykonany jest z metalu ale niskiej jakości. Polecam wymienić jeszcze dyszę na uszczelnioną. Co do ładownic to noś gdzie chcesz, ja noszę na chescie. Quote Link to post Share on other sites
NooBSaiboT Posted October 23, 2012 Author Report Share Posted October 23, 2012 Przezroczystego guardera sobie chwalę. Mam również zieloną g&g która moim zdaniem jest najlepsza jeśli chodzi o HU. Nie wierzę natomiast w to że jak wymienie na na przykład takiego guardera to nie zmieni się zasięg. Stockowa gumka w chinczykach przeważnie jest nędzna i gorsza niż chociażby taki guarder. Quote Link to post Share on other sites
Buniek92 Posted October 23, 2012 Report Share Posted October 23, 2012 Nic nie szkodzi postrzelanie na stocku i sprawdzenie czy warto wymieniać. Może być tak ,że "Zamieni stryjek siekierkę na kijek". Wiedziałbyś to wszystko czytając temat o chińskim P90. Quote Link to post Share on other sites
NooBSaiboT Posted October 23, 2012 Author Report Share Posted October 23, 2012 (edited) Czytałem ze skupienie jest nędzne niestety. Być może hopek by zmienił co nie co.i poprawił skupienie i celność. Aha i jeszcze jedna sprawa. Która wersje brać jak coś. Tą z koli i tłumikiem czy z szyną tylko? Ta z koli jest na promocja za 499zł na taiwanie a ta szyną za 477 chyba. I czy mógłbyś podać jakieś fotki lub link do takiego chesta jakiego używasz i ładownic? Ciężko znaleźć ładownice do P90 chyba że niezbyt umiem szukać. Napewno wezmę sobie te udową jedną bo wygodne nawet. Edited October 23, 2012 by NooBSaiboT Quote Link to post Share on other sites
Buniek92 Posted October 23, 2012 Report Share Posted October 23, 2012 Bierz z szyną. Chest i ładownice szyte przez Bombla. Rzeczywiście trudno jest znaleźć takie ładownice w ofercie sklepów ale krawcy szyją pod wymiar. Sprawdź dział producenci w oporządzeniu na forum. Quote Link to post Share on other sites
NooBSaiboT Posted October 27, 2012 Author Report Share Posted October 27, 2012 Już pisałem w innym temacie ale nikt mi nie pomógł zbytnio. Stockowa bateria także się nie mieści bo jest jakby za długa. Co mam zrobić ? W temacie o p90classicarmy było pokazane że trzeba wyciąć kawałek plastiku z tyłu ale z tego co tam widziałem to to nic nie da jeżeli chodzi o długość. Quote Link to post Share on other sites
Buniek92 Posted October 27, 2012 Report Share Posted October 27, 2012 Stockowa bateria - masz na myśli tą którą dostałeś z repliką? I ona nie pasuje? Coś tu jest nie tak. Możesz dać zdjęcie tej baterii? Quote Link to post Share on other sites
NooBSaiboT Posted October 27, 2012 Author Report Share Posted October 27, 2012 Niestety nie mam w tej chwili dostępu do żadnego aparatu :/. To jest taka zielona batka. Nimh zwykły 9,6 1100mah. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts