czeskirabin Posted October 25, 2012 Report Share Posted October 25, 2012 (edited) Mam pytanie, czy istnieje akumulator o napięciu 7,2 i pojemności większej, niż 500? mam na myśli pojemność dajmy na to wynoszącą 800, bądź większą, cena zbytnio nie gra roli. Nie mogę znaleźć po długim czasie poszukiwań, więc zwracam się z pytaniem do forumowiczów, dodam tylko, że miejsce na akumulator jest ograniczone do wymiarów 93x24x12 mm z (sufmiarką w ręku) http://www.taiwangun...k-18c-cyma.html Czy istnieje akumulator o tych samych (bądź nieznacznie większych) wymiarach, o tym samym napięciu, lecz o zwiększonej pojemności? Proszę o linka/konkrety ;) Pozdrawiam Edited October 25, 2012 by czeskirabin Quote Link to post Share on other sites
CIUPAK1 Posted October 25, 2012 Report Share Posted October 25, 2012 Raczej nie ma, 500 mAh to chyba jeszcze największa bo są/były kiedyś 200 mAh. Quote Link to post Share on other sites
Winiacz Posted October 25, 2012 Report Share Posted October 25, 2012 Albo lipolek. Quote Link to post Share on other sites
czeskirabin Posted October 25, 2012 Author Report Share Posted October 25, 2012 czy to LiPo, czy inne wymysły, to mało ważne, problemem jest to, że 95% akumulatorów są na kable i wtyczki, do mojej repliki potrzebny jest akumulator (nie wiem jakie jest podręcznikowe określenie) z bezpośrednio stykającymi się blaszkami (jedna +, druga -), ma ktoś patent jak może przerobić bardziej pojemne akumulatory okablowane na tego typu? doświadczenie z elektryką mam, ale nie chcę na marne niszczyć nowego akumulatora Quote Link to post Share on other sites
Winiacz Posted October 25, 2012 Report Share Posted October 25, 2012 Ale nie ma co przerabiać akumulatora, można założyć wtyczki w replice. Quote Link to post Share on other sites
Buniek92 Posted October 25, 2012 Report Share Posted October 25, 2012 (edited) Jak sam zauważyłeś konstrukcyjnie replika jest bardzo podobna do Glocka Cymy. Sprawdź więc temat o Glocku Cymy. Na ostatniej stronie znajduje się odpowiedź na twoje pytanie. Edited October 25, 2012 by Buniek92 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts