Dodo076 Posted October 25, 2012 Report Share Posted October 25, 2012 Siema, dopiero zaczynam zabawę z asg i szukam jakiejś dobrej repliki z serii M (elektryk, tylko metalowa) Kolega polecił mi firmy BOYI i Classic Army oglądałem ich repliki z serii M ale nie wiem czy są dobre i którą wybrać. Jak znacie jakieś dobre repliki to podsyłajcie linki (interesują mnie repliki do 650zł). Za pomoc dziękuje ! czy któraś z tych replik wchodzi w gre piszcie co o nich sądzicie: 1) http://www.redberet.pl/p/37/1152193209/boyi-m4-ris-bi-5181m--seria-m-repliki-elektryczne-repliki-asg.html 2) http://allegro.pl/replika-asg-boyi-m4-s-system-bi-3381m-sklep-i2711887895.html Quote Link to post Share on other sites
tred211 Posted October 25, 2012 Report Share Posted October 25, 2012 Zaraz poleci zestaw odpowiedźi "dozbieraj i kup KWA", albo "dozbieraj mniej i kup EVOLUTION AIRSOFT". A prawda jest tak, że trzeba dozbierać więcej, żeby dokupić jeszcze batkę i ładowarkę do tych replik. Jeżeli masz ograniczony budżet to ja proponuję taką: sprawdzony sklep: http://www.taiwangun.com/karabiny-szturmowe-aeg/bi-5781m-rasii-cqb-boyi.html albo z allegro: http://allegro.pl/m4-ras-ii-cqb-boyi-asg-bi-5781m-9-6v-390fps-wawa-i2731237262.html Mam taką i nie ma z nią kłopotów. Kolba SF pozwoli Ci na schowanie akumulatora. Zwiążku z tym, że jest górna szyna RAS nie ma efektu chwiejnej lufy. Replika jest zwarta i sztywna. Jak kupujesz nową replikę, zawsze bierz pod uwagę kupno ładowarki. Te co są w zestawie powinny odrazu wylądować w koszu. W pierwszej replice co podałeś w linku, aku mieści się w wątpliwej jakości puszce PEQ, a w drugim pod chwytem przednim. Tylko, że te śruby trzymające chwyt łamią się i trzeba je czymś zastąpić. Quote Link to post Share on other sites
Dodo076 Posted October 25, 2012 Author Report Share Posted October 25, 2012 Jaki zasięg mniej więcej ma ta replika? Thx za pomoc. Quote Link to post Share on other sites
tred211 Posted October 25, 2012 Report Share Posted October 25, 2012 40 metrów max to skuteczny zasięg. Ja do mojej wstawiłem plastikową głowice tłoka G&G, gumkę guardera przeźroczystą i springa G&G m100. Replika ma 340-345 fps. Mam ją do CQB. Generalnie wystarczy, że wstawisz później lepszą gumkę i będzie śmigało. Jak masz kogoś kto się zna na replikach to bierz z allegro. Quote Link to post Share on other sites
Shuad Posted October 25, 2012 Report Share Posted October 25, 2012 Pierwsza sensowna eMka zaczyna się od 800zł. Taka prawda, więc jeśli nie masz 800zł do wydania na replikę to wybierz inną replikę, chyba, że aż tak bardzo chcesz eMkę, wtedy możesz spróbować z BOYI. Quote Link to post Share on other sites
tred211 Posted October 25, 2012 Report Share Posted October 25, 2012 A skąd masz takie przekonanie? Quote Link to post Share on other sites
Dodo076 Posted October 25, 2012 Author Report Share Posted October 25, 2012 A ta z taiwana różni się czymś po za ceną od tej z allegro? Przykładaj się bardziej do poprawnego pisania postów. Buniek. Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted October 25, 2012 Report Share Posted October 25, 2012 A skąd masz takie przekonanie? Ja mam podobne przekonanie, bo w mojej ekipie były już różne emki-JB, Boyi, PJ, G&P, KWA. Chińskie produkty emkopodobne więcej leżały w serwisach (najpierw gwarancyjnych, potem u różnych czarusiów serwisantów) niż strzelały. Tak więc drogie dziatki, jeśli chcecie strzelać z emki to dozbierajcie do repliki, która nie psuje się od samego patrzenia czyli KWA albo G&P (nie wiem jak z Evo Tactical, nie miałem w rękach). Quote Link to post Share on other sites
tred211 Posted October 25, 2012 Report Share Posted October 25, 2012 Jestem innego zdania, ale ok. Ja mając ograniczony budżet kupiłbym tego boya. Wiadomo, że w asg nie ma zbytnio kompromisów (stosunek jakości do ceny), ale na taki bym jeszcze poszedł. Quote Link to post Share on other sites
Guest Graszczur Posted October 25, 2012 Report Share Posted October 25, 2012 No nie wiem, ja miałem nie raz do czynienia z chińskimi emkami, pełno ich w okolicy i jakoś mało kto narzeka. Ludzie zadowoleni. Ostatnio biegałem na strzelance z M16 AGM i byłem pozytywnie zaskoczony. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts