RuN_ Posted October 27, 2012 Report Share Posted October 27, 2012 Mam problem z gearboxem otóż. Po wymianie/tunningu mojej emki wystąpił problem z czymś... Ponieważ przy strzale dysza jest cofnięta do tyłu a kiedy tłok jest zwolniony jest ona wysunięta próbowałem już montować opóźniacz popychacza i tym podobne ale to nic nie daje. Quote Link to post Share on other sites
kosteQ86 Posted October 28, 2012 Report Share Posted October 28, 2012 Z tego co opisujesz to GB działa poprawnie. Jak zębatka tłokowa wykonuje cykl to dysza się cofa żeby kulkę pobrać z komory, po zwolnieniu tłoka dysza idzie do przodu żeby się uszczelnić z gumką i następuje strzał. Quote Link to post Share on other sites
RuN_ Posted October 28, 2012 Author Report Share Posted October 28, 2012 No to najwidoczniej się źle wyraziłem ponieważ gdy tłok jest naciągnięty to dysza się cofa i replika strzela tak jak by z cofniętej dyszy, pobiera kulki i takie tam ale jak strzał pada to dysza jest cofnięta i nie uszczelnia się z gumką ani nic tylko po prostu powietrze ucieka. Próbowałem już montować opóźniacz dyszy i robiłem to na różnej konfiguracji zębatek, tłoka i zestawu cylindra ale cały czas jest ten sam problem. Quote Link to post Share on other sites
kosteQ86 Posted October 28, 2012 Report Share Posted October 28, 2012 A sprężynkę na popychaczu założyłeś? Jeżeli nie to, to musi ciężko chodzić w prowadnicach, albo zębatka tłokowa dociska ją do szkieletu i nie pozwala wysunąć do przodu. Quote Link to post Share on other sites
RuN_ Posted October 28, 2012 Author Report Share Posted October 28, 2012 No tak wszystko jest... Ale dalej jest ta przypadłość że jak tłok się zwalnia to dysza jest cofnięta i pomysły już mi się skończyły niestety. Quote Link to post Share on other sites
szymucha2353 Posted October 28, 2012 Report Share Posted October 28, 2012 (edited) Popychacz był wymieniany? Powiedz dokładnie co zostało wymienione. Edited October 28, 2012 by szymucha2353 Quote Link to post Share on other sites
tred211 Posted October 29, 2012 Report Share Posted October 29, 2012 (edited) Rozkręcasz Gearbox. 1. Wyjmujesz: spring, prowadnice springa, tylko cylinder, sprężynkę popychacza. 2. Składasz to wszystko bez tych części. Skręcasz na wszystkie śruby 3. W miejscu cylindra masz dostęp do popychacza i zębatek 4. Kręć zębatkami i ruszaj popychaczem. Sprawdź wszystkie możliwe położenia zębatek i popychacza względem siebie, które są podczas jednego cyklu pracy gearboxa. Będziesz widział wtedy czy są jakieś znaczne opory ruchu. A tak pozatym, dysza prawie zawsze jest cofnięta gdy tłok jest zwolniony. Pytanie czy dysza rusza się podczas pracy gearboxa? No i pytanie czy replika strzela? powodzenia Edited October 29, 2012 by tred211 Quote Link to post Share on other sites
Potfurr Posted October 29, 2012 Report Share Posted October 29, 2012 Jeśli wymieniałeś dysze może być zbyt ciasna i po naciągnięciu klinuje się w głowicy cylindra. Jak wymieniałeś któryś z tych elementów tzn głowice cylindra lub dysze to rozbierz i zobacz jak współpracują lub w celu sprawdzenia załóż stare. Quote Link to post Share on other sites
Szpaku03 Posted October 29, 2012 Report Share Posted October 29, 2012 Kolega ma podobny problem, dysza jest cały czas w połowie wysunięta, gdy tłok spręża powietrze wtedy dysza na ułamek sekundy wchodzi i wychodzi z komory hopka... Przez co replika każdy strzał oddaje inny, raz pluje kulkami raz lecą pięknie... Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts