sebazgr Posted October 28, 2012 Report Share Posted October 28, 2012 Od tygodnia jestem posiadaczem repliki M5 A4 . Zauważyłem dziś fakt który mnie zaniepokoił , przy okazji chciałbym dowiedzieć się czegoświęcej o mojej replice. ( Tutaj jest zdjęcie o jakie części mi chodzi ) http://w813.wrzuta.pl/obraz/1zfTnTabe0M/echomp5a4_1 1. To właśnie mnie zaniepokoiło . Ta część z łatwością zdejmuje sięz lufy nie wiem czy tak powinno być . 2. Tutaj jest taki mały plastik wystający zza tej obudowy który można przesunąść lekko w prawą strone jak i w lewą do czego on służy . 3.Do czego to służy ? . 4. Również nie wiem do czego to służy , po założeniu tego elementu na lufę strasznie się "telepie" Nie wiem za bardzo czy tak powinno być i czy w tym powinienem szczelać . Quote Link to post Share on other sites
Guest Graszczur Posted October 28, 2012 Report Share Posted October 28, 2012 2. O ile mnie pamięć nie myli, to jest taka "dźwignia" do regulacji hopka 3. W oryginale to rączka przeładowania, tutaj chyba atrapa, skoro regulacja hopka jest w 2. 4. W oryginale to tłumik płomienia, tutaj służy do atrapienia, czyli wyglądania. Quote Link to post Share on other sites
sebazgr Posted October 30, 2012 Author Report Share Posted October 30, 2012 Dzięki Graszczur za odp , ale najbardziej interesuję mnie pkt 1 . Dziś zauważyłem że przez problem opisany w pkt 1 kulki strasznie tracą prędkość lub też lecą w różnych kierunkach . Quote Link to post Share on other sites
szymx1 Posted October 30, 2012 Report Share Posted October 30, 2012 Dawno nie rozkładałem żadnej mp5 ale nie powinno tam nic się ruszać. Front trzyma się na 2 albo 3 śrubkach już dokładnie nie pamiętam. Quote Link to post Share on other sites
sebazgr Posted October 31, 2012 Author Report Share Posted October 31, 2012 Replika jest jeszcze na gwarancji więc chyba wybiorę się do sprzedawcy aby coś zadziałał . Jeszcze mam jedno pytanie , czy są magazynki do tej repliki przy których nie trzeba byłoby nakręcać tej sprężyny w magazynku ? Quote Link to post Share on other sites
seger Posted October 31, 2012 Report Share Posted October 31, 2012 Tak ,są poszukaj magazynków mid-cap, low-cap, real-cap. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts