AthEghtern Posted October 29, 2012 Report Share Posted October 29, 2012 Wczoraj znalazłem swoją nową miłość, a mianowicie Masadę od Magpul PTS. Obejrzałem wiele recenzji, opisów, zdjęć, sklepów. Znalazłem same pochlebne opinie. Aby utwierdzić się w przekonaniu, że jest to bardzo dobry wybór, przechodzę do ostatniego kroku - WMASG. Czytam wszystkie tematy, oglądam zdjęcia (szczęśliwych?) posiadaczy itd. Lecz wśród tych licznych postów są również te negatywne, głównie dotyczące GB. I tu moje pytanie - Czy warto ją kupić? A dokładniej sprowadzić z oficjalnego sklepu Magpula bądź RedWolfAirsoft. Wersja ACR jest niedostępna, więc przymierzam się do zakupu wersji AKM, która różni się tylko gniazdem magazynka. Ale wracając do GB, czy jest on aż tak tragiczny, że z miejsca przekreśla tę replikę? Co dokładnie jest w nim spartaczone? I czy w ogóle warto sprowadzać te cudo? Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted October 29, 2012 Report Share Posted October 29, 2012 Moim zdaniem nie warto. Ta replika, podobnie jak wersja na stanagi ma nowotwór a nie gearbox. Zresztą przeczytaj sobie temat na Arnies Airsoft (monstrualny) gdzie ludzie wymieniają się uwagami jak przerobić standardowe części żeby pasowały do tej padaki. Jak już koniecznie chcesz mieć ACR to kup sobie A&K, a z rsov ściągnij metalową komorę hopa oraz dyszę. Quote Link to post Share on other sites
AthEghtern Posted October 29, 2012 Author Report Share Posted October 29, 2012 Czy ten nowotwór jest bardzo awaryjny, czy po prostu nie toleruje tuningu? Quote Link to post Share on other sites
Marrtinez Posted October 29, 2012 Report Share Posted October 29, 2012 Nie tyle awaryjny, co niestandardowy. Mój ma się jak na razie dobrze, chociaż to pełny stock, więc nie ma tam zbyt dużych obciążeń. Nie słyszałem też, żeby te szkielety padały jak muchy. Na pewno nie są gorsze od standardowego V2 pod względem wytrzymałości. W razie czego koszt szkieletu to 200zł (sprowadzany na zamówienie przez asgshop) - zanabyłem sobie zapas "w razie W" :wink: Według mnie nie taki diabeł straszny. Quote Link to post Share on other sites
AthEghtern Posted October 30, 2012 Author Report Share Posted October 30, 2012 A jak wygląda sprawa z osiągami? Quote Link to post Share on other sites
lenox Posted October 30, 2012 Report Share Posted October 30, 2012 Pisałem ostatnio do WGC w sprawie tuningu do 450 fps. Silnik i tłok do wymiany, reszta ewentualnie może zostać. Tak mi odpisali. Quote Link to post Share on other sites
AthEghtern Posted October 30, 2012 Author Report Share Posted October 30, 2012 Trochę się nie zrozumieliśmy, bo chodziło mi o osiągi w stocku :) Quote Link to post Share on other sites
Marrtinez Posted October 30, 2012 Report Share Posted October 30, 2012 350 fps miałem po wyciągnięciu z pudełka (replika z polskiej dystrybucji - asgshop). Zasięg i celność całkiem znośne (nie mierzone). Po wymianie gumki na Systemę Energy i lufy na Promyka celność uległa zauważalnej poprawie, zasięg raczej bez większych zmian. Strzela na tyle dobrze, że nie planuję w najbliższym czasie tuningu mocowego :wink: Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts