Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

AKMS RK-10SW [BOYI]

Recommended Posts

Witam!

Chcę poprawić trochę mojego AK... budżet jakim dysponuje to 500-600 zł

co polecacie wymienić?

replika ma wyjściowo 430 fps na lufie guardera 6.02 (lufa też najlepiej nowa/lepsza) i gumkę silikonową guardera.

Reszta jest stockowa

Nie nie chcę zwiększyć prędkości wylotowej!!! Nie może ona przekroczyć 450 fps po tuningu zależy mi głównie na zasięgu i celności

Jeżeli lufa Guardera Cię nie zadowala to kup z wyższej półki np. Promyka ( o lufach możesz poczytać w odpowiednim dziale-części wewnętrzne), gumka nie jest taka zła ale lepsza będzie z firmy Energy Systema lub zielona G&G.

Jeżeli GB nie był rozbierany to zrobić na nowo podkładkowanie, wymienić smary dać łożyska kulkowe, ewentualnie jeszcze wymienić okablowanie na modelarskie a na pewno zlikwidować bezpiecznik.

Grac na minimum G&G 0,28g.

ps. czemu niby usunąć bezpiecznik?

Bo w naszych warunkach on nic nie daje, jedynie zwiększa opór.

Łożyska kulkowe są już w stoku, więc ich nie wymieniaj. Zamontuj za to dyszę uszczelnioną do AK SHS długą (20,7mm), teflon na oring głowicy cylindra, nowy oring głowicy tłoka (polecam 2x20mm). Dodatkowo aby ustabilizować fpsy zamontuj markową sprężynę sp120 lub 110 guardera. Do tego złączki Tdeans i kabelki modelarskie (1mm2 jest wystarczający, ale możesz wziąć grubsze). To tyle ;)

a zasięg? i celność? bo mowie myśle jeszcze o metalowej komorze hop up

Ciężko zacząć zdanie z dużej litery ? nie zapominaj o kropce na końcu.

Komorę HU wymienia się głównie po to aby polepszyć szczelność . Potestuj różne dystansery ( większe, mniejsze, twardsze, typ H) .

Zasięg poprawia się głównie po zwiększeniu prędkości wylotowej ale Ty nie chcesz jej zwiększać, wiec w tej sytuacje za wiele nie zdziałasz.

S1