sdrzymala Posted October 30, 2012 Report Share Posted October 30, 2012 Witam Z góry przepraszam jeśli taki temat istnieje. Chodzi mi o to czy można do rugera mk1 kjw wtryskiwać gaz do zapalniczek zamiast tego? Pistolet jest kolegi. Quote Link to post Share on other sites
Traker Posted October 30, 2012 Report Share Posted October 30, 2012 Do każdego gaziaka możesz wepchać gaz do zapalniczek, ale nie postrzelasz na nim, ponieważ ma za małe ciśnienie, wiem bo sprawdzałem. Kiedyś z ciekawości napełniłem magazynek mojej 1911ki i spoko, wkładam maga do repliki, odciągam zamek, naciskam spust i pistolet ani drgnął, jedyne co zrobił to wydał taki odgłos jak przy prawie pustym magu(takie coś jak uderzenie w plastikową/tekturową tubę) Tak więc podsumowując, nie ma sensu ładować magaza gazem do zapalniczek. Quote Link to post Share on other sites
sdrzymala Posted October 30, 2012 Author Report Share Posted October 30, 2012 Dzięki Przekażę koledze. Myślał że zadziała, bo zamówił replikę i nie ma kasy na gg Serdeczne dzięki Quote Link to post Share on other sites
Szpaku03 Posted October 30, 2012 Report Share Posted October 30, 2012 (edited) Jako że nie ma BB to może by i działało ale mniej fps by było bo na pewno mniejsze ciśnienie... Raz załadowaliśmy P14 od KJW takim gazem ale był za słaby i często zamek w połowie stawał, za to jak raz strzelił kolega takim gazem w ognisko to jak walnęło z lufy to koniec:D Edited October 30, 2012 by Szpaku03 Quote Link to post Share on other sites
sdrzymala Posted October 30, 2012 Author Report Share Posted October 30, 2012 OK Od początku odradzałem to koledze , ale chciałem to sprawdzić Pistolet nie ma bb. Można sprawdzić, ale to musi sam zrobić, bo będzie na mnie. Dzięki za odpowiedź. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted October 30, 2012 Report Share Posted October 30, 2012 Repliki bez BB działają na gazie do zapalniczek normalnie tylko mają mniej fps (co rugerowi nie zaszkodzi :D). Możesz śmiało używać. Quote Link to post Share on other sites
rogal138 Posted October 30, 2012 Report Share Posted October 30, 2012 Jednak, z tego jak kiedyś jeszcze interesowałem się tanim strzelaniem z gaziaków to jesli pamieć mnie nie myli to butan rozpuszcza uszczelki, nie wiem jak izobutan, wiec średnio z używaniem go w replikach. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted October 30, 2012 Report Share Posted October 30, 2012 Co potwierdzają tysiące użytkowników instalacji LPG oraz zapalniczek gazowych jak rozumiem? Quote Link to post Share on other sites
sdrzymala Posted November 5, 2012 Author Report Share Posted November 5, 2012 Dzięki za odpowiedzi Spróbóję to zastosować Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts