Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Witam, posiadam karabinek g3t3 wersja ris o taki o : http://www.sklep.air...binu-JG101.html

chcialbym ją troszeczke podkrecic, wedlug poprzedniego wlasciciela ma ona okolo 400 fps, a na moje oko kolo 380.

moje pytanie brzmi czy jest mozliwosc zrobienia jej docelowo na moc w przedziale 500-550 fps czy to wytrzyma a jesli nie to ile moge z niej wycisnąć.

wiem ze zaczac trzeba od hopsiupa precki i springa tylko jakie wybrac zeby to wszystko ze soba gralo, posiadam do niej 20cm tlumik jaka dlugosc precki wybrac zeby schowala sie w tlumiku jeszcze.

mysle ze to dobry wybor na karabinek wyorowy bo snajperką to to nigdy nie bedzie.

jesli juz wyborowy to co zalozyc lepiej lunete czy kolimator ? jakie polecacie? proszę o pomoc pozdrawiam :icon_smile:

a i mam jeszcze pytanie odnosnie przedluzenia lufy zewnetrznej ponoc ze pasuje od g36 JG czy ktos juz to robil jesli tak to czy lufa od najdluzszego g36 jest dobrym wyborem czy lepiej zalozyc inna przedluzke?

Kup lufę stockowej długości,jest to chyba 509mm.Tłumik sobie daruj.Bieganie z nim to koszmar(przynajmniej w moim przypadku).Kiedy replika była na plecach tłumikiem haczyłem o wszystko(urok 120 centymetrowej repliki).Ja z mojej wycisnąłem 500fps i wszystko śmigało aż miło,co nie zmienia faktu,że praktycznie wszystko w gearboxie wymieniłem.

Tanim kosztem?Najlepiej to złożyć na częściach SHS'a poza głowicą tłoka i sprężyny tej firmy.

Czyli.

Zestaw cylindra np guarder,lub sam złóż z części Shs'a ok 200zł

Sp140 ~60zł

prowadnica sprężyny SHS ~40zł

zębatki 18:1 SHS ~70zł

łożyska jakieś stalowe ~40zł

Do tego dobry silnik,o ile tam takowy nie siedzi i jakiś lipolek 11.1

Edited by nicknitro

Jeżeli to ma być "parasnajpa" to ładuj tam promyka.Jednak wydanie na lufę równowartość repliki to overkill,i radziłbym ci jakiegoś guardera,albo systemę.

No i guma zielona g&g,albo czarna systema.

Edit.

Tak patrzę na sklepach i podają,że długość lufy to 469mm.(g3-sg1 tm)

Edited by nicknitro

i modlić się, żeby nic się nie spieprzyło, bo to jest dosyć ekonomiczny tuning. a jeszcze inną sprawą jest wytrzymałość szkieletu GB.

Fakt.Zapomniałem wspomnieć o szkielecie.Co prawda mój marujcowy wytrzymał -25 stopni na sp140,ale zawdzięczam to głównie bardzo mocnemu dociśnięciu komory hopa do szkieletu.Wszystkie drgania szły na body.

Replika wywaliła pierdyliard kulek,i drugie tyle teraz wywala u nowego właściciela(bezawaryjnie,no poza wymianą tłoka,który już swoje przeżył).

No ale żeby dmuchać na zimne polecam jeszcze odłożyć jakieś 140zł na szkielet guardera ;p.

a gdyby tak uporządkowac kolejnosc działań to od czego zacząc a co zostawić na sam koniec?

Lufa guardera i guma zielona g&g.Więcej tej replice nie potrzeba.

Edited by nicknitro

Do stockowego gearboxa więcej jak sp120 bym nie dał.

A tak szczerze.W gearboxie tej repliki bym nic nie zmieniał.Jeżeli nie będziesz grzebał,to replika ci się odwdzięczy dłuugą i bezawaryjną pracą.

Swoją drogą.Dlaczego chcesz tuningować swoją replikę skoro już ma "490"fps'ów? ;p

Edited by nicknitro

Sprężyna jest ok,ale są lepsze.Gumka jest ok,ale są lepsze.Lufa jest lipna i nie polecam.Lufa od Psg jest za długa do pojemności twojego cylindra.

Bierz sprężynę sp120 guarder

Gumkę zieloną g&g,czarną systemę

Lufę systema,guarder stockowej długości.

Ewentualnie ten madbull.Według testu poniżej ponoć całkiem dobra,na tle innych.

Ze sprężyn polecam jeszcze element,g&g.

http://www.madbullai...rrel Report.pdf

Tak poza tematem.Jak ci się biega z 150 centymetrowym badylem,i co to za przedłużenie lufy? ;p

Edited by nicknitro

przedluzenie lufy mam zrobione od g36 dlugiego idealnie pasuja gwinty na to tlumik, powiem ci ze jak sie sensownie rozwiaze zawieszenie taktyczne i przy biegu zlabie za raczke taktyczną to to nawet sie sprawuje :) jako boczniaka mam berette na co2 a druga bron mam stubby killera takze jakos sobie nawet radze :)

http://zapodaj.net/6622255d203e6.jpg.html tak to wyglada w praktyce