sarnuch Posted November 4, 2012 Report Share Posted November 4, 2012 Koledzy forumowicze; Kupiłem MP5 od CA, muszę teraz wsadzić tam jakąś baterię, ale na zwykłej batce czas reakcji na spust i ROF są mizerne. Co muszę wiedzieć/wymienić w replice, żeby LiPo dobrze hulało i nie psuło ani repliki ani siebie. Mosfet? Dzięki z góry za pomoc! Quote Link to post Share on other sites
virusotron Posted November 4, 2012 Report Share Posted November 4, 2012 Mosfet dla ochrony styków.... i śmiało podłączaj 7.4 Quote Link to post Share on other sites
Alexanderexis Posted November 4, 2012 Report Share Posted November 4, 2012 (edited) Więc tak, najpierw wymień kable, stockowe są beznadziejnej jakości. Ja mam wtyczki chyba t-deans (te z czerwoną końcówką). LiPo 7,4. Po tym zabiegu mamy bardzo dobrą reakcje na spust i konkretny ROF. @ Wydaję mi się, że dopiero kupiłeś replikę, więc o to kilka rad: Radziłbym wymienić śrubki (konkretniej w przycisku zwalniana magazynka i front łączący z body), stockowe są zrobione z czegoś, czego nie powinny być robione. Nie bawiłbym się suwadłem zamka, "plastik" z którego jest zrobiona tuba jest o wytrzymałości mokrej, szarej srajtaśmy. Można dorobić ją u tokarza z amelinium i wtedy ten problem nas nie dręczy (masz farta, obleciałem chyba wszystkie zakłady tokarskie w Warszawie, jakbyś chciał taką cześć dorobić, to napisz). No i chyba tyle na ten temat. Edited November 4, 2012 by Alexanderexis Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted November 4, 2012 Report Share Posted November 4, 2012 No i jak oczekujesz lepszej reakcji na spust,to silnik,bo CA to wg mnie najgorsze silniki ;p Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts