majooo Posted November 5, 2012 Report Share Posted November 5, 2012 Tanaka Kar 98 Wymieniłem latem lufę na precke i komorę hop up na aluminiową (zmienia to też sytem hop up na VSR lufa też od VSR) Problem jest taki że w chwili obecnej nawet na hopie na zero kulki potrafią (choć nie za każdym razem) polecieć po jakichś 20-30 metrach wprost do nieba Wymiana Kulek na 0,43 poprawiła nieco sytuację ale wciąż bywa tak że kuleczki lecą w chmury. Lufa precyzyjna jest krótsza od oryginalnej ( nie mogę znaleźć nigdzie dłuższej do VSR) Czy ktoś zna przyczynę takiego zachowania ? Pozdro Quote Link to post Share on other sites
henno Posted November 5, 2012 Report Share Posted November 5, 2012 Moje podejrzenie jest ,że jest za słaby dystanser dlatego nie za dobrze kreci ci spróbuj z grubszym dystanser. Quote Link to post Share on other sites
Rudy 97 Posted November 5, 2012 Report Share Posted November 5, 2012 Chyba na odwrót. Jak mu kulki w niebo lecą to ma za gruby dystanser. Quote Link to post Share on other sites
majooo Posted November 5, 2012 Author Report Share Posted November 5, 2012 A czy według was długość lufy może mieć cokowlwiek do czynienia z takim zachowaniem ? czy raczej hop siup ? Quote Link to post Share on other sites
Kazana Posted November 5, 2012 Report Share Posted November 5, 2012 W 100% hopek, chyba że masz jakiś zadzior w lufie (w co wątpię, ale warto sprawdzić, bo różne rzeczy się zdarzają). Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts