LiuKas Posted November 9, 2012 Report Share Posted November 9, 2012 Pacjent, m4 SRC, mam problem z dojściem z nią do ładu, a jako że skończyły mi się pomysły piszę tutaj generalnie nie podaje kulek, a jeśli już poda (po odepchnięciu magazynka do przodu) to kulki blokują się na kołnierzu. nie jest to kwestia dystansera, testowane na "H" i zwykłych testowałem póki co podmieniając gumkę (na nową g&g), komorę na nową elementa (to samo), komorę na stock A&K (też nie podaje jednak po odsunięciu komory- nie blokują się kulki na kołnierzu ale strasznie skaczą fps'y, od 230fps do 420) po za tym wymieniłem dyszę na nową ultimate i shs- to samo, podmieniałem popychacz, głowicę cylindra. ciągle są problemy z podawaniem kulek... jakieś pomysły? Link to post Share on other sites
SirHawk Posted November 9, 2012 Report Share Posted November 9, 2012 Jakie kulki? Link to post Share on other sites
Guest Graszczur Posted November 9, 2012 Report Share Posted November 9, 2012 (edited) Po pierwsze, magi luźno siedzą w gnieździe i trzeba je dopchnąć jakby do góry i do przodu, żeby podawały. Ale widzę, że to już zauważyłeś. Zaradzimy temu poprzez podklejenie miękkiej strony rzepa w gnieździe magazynka. Po drugie, Poldeck ostatnio grzebał w mojej M4 SRC i miał podobne problemy z podawaniem kulek jak również skoki efpeesów. Twierdził, że przyczyną tego jest za długa dysza, więc zdystansował komorę od GB jakąś podkładką. Teraz mam rzekomo stabilne ~405 fps i kulki ładnie podają Repliki jeszcze nie dostałem, więc nie widziałem tego na swoje oczy jeszcze Edited November 9, 2012 by Graszczur Link to post Share on other sites
LiuKas Posted November 9, 2012 Author Report Share Posted November 9, 2012 kulki guardery, ale to nie w nich problem, magazynki również (sprawdzałem na kilku) Link to post Share on other sites
OSKi-SNITF Posted January 4, 2013 Report Share Posted January 4, 2013 Mam podobny problem w replice SRC, ale akurat w ichnim HK416. Musiałem trochę rzeczy powymieniać ostatecznie w środku siedzi kompletnie inne GB, ale dysza jest stockowa. Komora HU od KA i gumka również zielona G&G. Dziś zauważyłem że dysza rusza się w górę i w dół. W momencie kiedy jest maksymalnie wysunięta można ją tak właśnie ruszyć. Problem polega na tym że dysza nie do końca wchodzi w popychacz przez co w zależności jak akurat się ułoży to albo wchodzi i strzela(stąd te skoki fps) albo się zacina. Link to post Share on other sites
arend Posted January 4, 2013 Report Share Posted January 4, 2013 Kwestia dokładnego dopasowania wyjścia maga z wejściem komory hopa. Lub jak pisali zbyt długa dysza. Problem upierdliwy i wymagający sporo pasowania, acz niegrożny. Link to post Share on other sites
Recommended Posts